Κορονοϊός - Λαμία: Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας
Από πνευμονικό οίδημα πέθανε η 14χρονη που νοσούσε από κορονοϊό - Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 14χρονου κοριτσιού που πέθανε ενώ νοσούσε με κορονοϊό στο νοσοκομείο Λαμίας, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου.

Φίλοι και συγγενείς θα «αποχαιρετήσουν» την 14χρονη την Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας. Η ταφή θα γίνει στα Στύρφακα του δήμου Λαμιέων.

ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον θάνατο της 14χρονης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά.

Tην ΕΔΕ θα διεξάγει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 14χρονο κορίτσι, που νοσούσε με κορονοϊό από τις 29 Νοεμβρίου, διακομίστηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου και στις 5:30 το απόγευμα πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Προανάκριση και από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις για το τραγικό συμβάν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.
».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metro
Μετρό: Αλλαγές στα δρομολόγια της Γραμμής 2 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από τις 15 Μαρτίου
Ποιοι σταθμοί επηρεάζονται και το ωράριο λειτουργίας - Τα τελευταία δρομολόγια της ημέρας
Μετρό: Αλλαγές στα δρομολόγια της Γραμμής 2 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από τις 15 Μαρτίου
δουκας
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Μήνυμα Δούκα προς Χαριλάου Τρικούπη: «Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι σε διαγραφές στελεχών»
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το χρονικό της ίδρυσης του νέου Υπουργείου Καινοτομίας και οι αντιδράσεις των υπαλλήλων
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης