Κορονοϊός - Λαμία: Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από πνευμονικό οίδημα πέθανε η 14χρονη που νοσούσε από κορονοϊό - Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 14χρονου κοριτσιού που πέθανε ενώ νοσούσε με κορονοϊό στο νοσοκομείο Λαμίας, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου.

Φίλοι και συγγενείς θα «αποχαιρετήσουν» την 14χρονη την Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας. Η ταφή θα γίνει στα Στύρφακα του δήμου Λαμιέων.

ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον θάνατο της 14χρονης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά.

Tην ΕΔΕ θα διεξάγει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 14χρονο κορίτσι, που νοσούσε με κορονοϊό από τις 29 Νοεμβρίου, διακομίστηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου και στις 5:30 το απόγευμα πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Προανάκριση και από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις για το τραγικό συμβάν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.
».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panteios
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 27 Μάΐου οι εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υπ. Διδακτόρων
Στις κάλπες στις 27 Μαΐου οι μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 27 Μάΐου οι εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υπ. Διδακτόρων
ekloges
Λήμνος: Μετωπική σύγκρουση παρατάξεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με φόντο το καταστατικό και τις κάλπες
Στο μικροσκόπιο οι εκλογές της Λήμνου μετά από επίσημη ένσταση
Λήμνος: Μετωπική σύγκρουση παρατάξεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με φόντο το καταστατικό και τις κάλπες
διονύσης τεμπονέρας
Παραιτήθηκε ο Τεμπονέρας από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Οδεύει προς το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Τίτλοι τέλους στη σχέση Τεμπονέρα - ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποχώρησης και το ραντεβού με τον Τσίπρα
Παραιτήθηκε ο Τεμπονέρας από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Οδεύει προς το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα