ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Πού να πάτε και τι να δείτε κοντά στην Αθήνα

Θέλετε να πάτε μονοήμερη κοντά στην Αθήνα και δεν ξέρετε πού; Αυτή είναι η τυχερή σας μέρα, γιατί εδώ θα δείτε 6 από τα πιο όμορφα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε σε απόσταση λίγων ωρών.

Η φύση και τα όμορφα τοπία, σε συνδυασμό με το καλό φαγητό θα ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα παραμένει ένας κλασικός προορισμός για μια μονοήμερη απόδραση, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Επιπλέον, είναι ένας προορισμός ιδανικός για οικογένειες, αφού μπορείτε με τα παιδιά να περπατήσετε στον πεζοδρομημένο παραλιακό δρόμο και να απολαύσετε τον καφέ σας σε μαγαζιά που δίπλα τους έχουν παιδική χαρά.

Στη Χαλκίδα, την «πόλη των τρελών νερών», μπορείτε να ανεβείτε ως το Κάστρο του Καράμπαμπα με τη θέα να είναι μοναδική, καθώς βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο και φαίνεται πανοραμικά η πόλη, να περπατήσετε στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, και να επισκεφτείτε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η βόλτα στη Γέφυρα του Ευρίπου είναι πάντα μέσα στο πλάνο -ένα μέρος σήμα κατατεθέν της Χαλκίδας.

Πλαταιές

Μια ιστορική πόλη της Βοιωτίας, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, οι Πλαταιές, βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Κιθαιρώνα και δυτικά των αρχαίων Ερυθρών.

Πριν μπείτε στο χωριό θα δείτε διάσπαρτα τα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Τρίκαλα Κορινθίας

Δύο ώρες περίπου βρίσκονται τα Τρίκαλα Κορινθίας από την Αθήνα, ένα μέρος που το έχουμε συνδυάσει με τις φθινοπωρινές και χειμερινές εξορμήσεις στο βουνό. Επιπλέον, η κοντινή χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα κάνει το μέρος ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν μια εξόρμηση στο βουνό με στάση για φαγητό.

Στα Κάτω Τρίκαλα αξίζει να κάνετε μια βόλτα μέσα στο χωριό και να δείτε τον ναό του Αγίου Δημητρίου που κατασκευάστηκε το 1697, ενώ στα Άνω Τρίκαλα την προσοχή σας θα τραβήξουν τα πέτρινα αρχοντικά που έχουν φτιαχτεί από τον 16ο μέχρι τον 18ο αιώνα.

Δημητσάνα

Η Δημητσάνα είναι από τους πιο τουριστικούς προορισμούς που κάθε φορά ο επισκέπτης ανακαλύπτει κάτι νέο. Ένα ιστορικό χωριό που παρά τον τουρισμό κρατάει τη γραφικότητά του και συνδυάζει εναλλακτικές δραστηριότητες και προτάσεις για παιδιά.

Από τα αξιοθέατα του τόπου είναι το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, για μικρά και μεγάλα παιδιά, αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο Λούσιο ποταμό και να επισκεφτείτε την Στεμνίτσα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Αράχωβα

Η κοσμοπολίτισσα Αράχωβα έχει την τιμητική της στις φθινοπωρινές και χειμερινές εξορμήσεις. Δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στην Αράχωβα ο επισκέπτης μπορεί να πάει για μια μονοήμερη απόδραση και να συνδυάσει στάση με φαγητό.

Το χωριό, αν και έχει πολύ τουρισμό, έχει καταφέρει να κρατήσει τη γραφικότητά του με τα όμορφα αρχοντικά, τις περιποιημένες αυλές και τη μοναδική θέα που κόβει την ανάσα. Τόσο η βόλτα στα τουριστικά μαγαζάκια όσο και μέσα στα σοκάκια αποζημιώνουν τον επισκέπτη που βρίσκει πάντα λόγους για να επισκέπτεται έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του φθινοπώρου/χειμώνα.

Τη μονοήμερη απόδρασή σας στην Αράχωβα μπορείτε να τη συνδυάσετε και με μια επίσκεψη στους Δελφούς.

Κρύα Λιβαδειάς

Μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς υπάρχει ένα μέρος παραμυθένιο με καταρράκτες και τρεχούμενα νερά που είναι πολύ εντυπωσιακό από κοντά. Η Κρύα στη Λιβαδειά είναι ένα μέρος σήμα κατατεθέν του τόπου που οι κάτοικοι κάνουν τις βόλτες και οι επισκέπτες θέλουν να εξερευνήσουν από κοντά.

Η Κρύα στη Λιβαδειά είναι ιδανικό μέρος για να αποδράσετε για λίγες μόνο ώρες από την Αθήνα, να απολαύσετε τη βόλτα σας σε ένα φυσικό περιβάλλον και φυσικά να κάνετε στάση για φαγητό σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες που κυριαρχεί η σούβλα.

Πηγή: iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες