κέρκυρα
Εκτός από τις παραλίες και τις αμμουδιές, τον χειμώνα κρύβονται τρία πανέμορφα χωριά με απαράμιλλη ομορφιά

Η επιβλητική Κέρκυρα αποτελεί μοναδικό προορισμό για διακοπές και ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού και του Πάσχα. Τα γραφικά καντούνια της, η Παλιά Πόλη, οι όμορφες παραλίες, η αρχοντική αύρα και η παράδοσή της εκπλήσσουν τον ταξιδιώτη και προσφέρει στιγμές χαλάρωσης.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι το ότι το νησί των Φαιάκων έχει και μια πιο «μυστική» πλευρά, λίγο πιο μελαγχολική, αλλά εξίσου εντυπωσιακή και όμορφη. Η Κέρκυρα τον χειμώνα είναι εξίσου όμορφη και επιβλητική, καθώς εκτός από όλα όσα γνωρίζουμε και αγαπάμε στο νησί, έχει και κάποια ορεινά χωριά σκέτα αριστουργήματα.

Χωριά που μοιάζουν περισσότερο να αποτελούν κομμάτι διάσημων χειμερινών θερέτρων της χώρας, πολλά από αυτά όμως με θέα στη θάλασσα, τα οποία προσφέρουν ηρεμία και καταπληκτικές εικόνες. Ας τα γνωρίσουμε.

Κρήνη

Σε υψόμετρο 310 μέτρων του όρους Ιστώνη, βρίσκεται ένα μικρό χωριό με τεράστια αποθέματα ομορφιάς και διάχυτη γραφικότητα. Το όνομά του, Κρήνη. Τα πλακόστρωτα σοκάκια του, το πέτρινο σχολείο, τα ψηλά σπίτια και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό που αμέσως θα ξεχάσεις πως βρίσκεσαι σε νησί.

Από το χωριό ξεκινά μονοπάτι που φτάνει στο βυζαντινό Αγγελόκαστρο, ενός εκ των σπουδαιότερων αξιοθέατων των Επτανήσων. Από πολλά σημεία της διαδρομής θα έχεις θέα στα Διαπόντια νησιά, τοπίο που πραγματικά θα σου κόψει την ανάσα.

κέρκυρα

Μακράδες

Δίπλα στην Παλαιοκαστρίτσα, λίγοι κάτοικοι κρατούν ζωντανό ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά του νησιού, τους Μακράδες. Το χωριό στέκει στην κορυφή ενός κατάφυτου λόφου, δίπλα στο Αγγελόκαστρο και στα γραφικά καλντερίμια του θα κάνεις ταξίδι στον χρόνο, μιας και τίποτα δεν φέρνει στο νου εικόνες αστικού τοπίου.

Το χωριό χτίστηκε τον 13ο αιώνα και ακόμα και σήμερα μένει αναλλοίωτο στον χρόνο. Κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει από κόσμο, ωστόσο τον χειμώνα βρίσκεται στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή του.

κέρκυρα

Αφιώνας

Το χωριό Αφιώνας είναι ένα από τα πιο παλιά και ξακουστά χωριά της Κέρκυρας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η θέα από τα 150 μέτρα υψόμετρο στον Άγιο Γεώργιο και τα Διαπόντια νησιά, το καθιστούν ένα από τα ωραιότερα σημεία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα ωραία ταβερνάκια με τις παραδοσιακές νοστιμιές και το κερκυραϊκό κρασί, είναι τα στοιχεία που θα σε τραβήξουν κοντά του χειμώνα-καλοκαίρι.

κέρκυρα

Έτσι λοιπόν η Κέρκυρα, αποτελεί ένα ακόμα μέρος για να «βάλει» κάποιος στη λίστα του με τις χειμερινές διακοπές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021