Εξαδάκτυλος
Τι ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για την μάσκα στα σχολεία, αλλά και τις ελλείψεις φαρμάκων

Στον ραδιοσταθμό Alpha Radio 98,9 και τον Σωτήρη Μπέσκο μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων, αλλά και στην πρότασή του να επανέλθουν οι μάσκες σε σχολεία και κλειστούς χώρους.

Σχολεία

Αναφερόμενος στα σχολεία, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση να μην ανοίξουν, αλλά θεωρεί χρήσιμη την επαναφορά της μάσκας.

«Δεν συμφωνώ με το να μην ανοίξουν τα σχολεία. Το κλείσιμο των σχολείων έχει σημαντικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς. Μια βδομάδα δεν θα έκανε τη διαφορά.»

«Νόημα θα είχε η επαναφορά της μάσκας. Όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και γενικά. Οι ιώσεις δεν μεταδίδονται μόνο στα σχολεία», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Πρέπει τη μάσκα να την επαναφέρουμε, χωρίς πρόστιμα, με αυτόβουλη χρήση, στα ΜΜΜ, στους κλειστούς εργασιακούς χώρους, θέατρα, κινηματογράφους, πανεπιστήμια, φροντιστήρια», υποστήριξε, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό «είναι προληπτικό και φτηνό μέτρο».

Φάρμακα

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων προκύπτουν από δύο πλευρές», αρχικά, είναι η «έλλειψη των πρώτων υλών, με την φαρμακοβιομηχανία να έχει μεταφερθεί στην Ινδία και στη Κίνα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, του κορωνοϊού και της ενεργειακής κρίσης υπάρχει μικρότερη παραγωγή. Έτσι, επηρεάζονται και οι δυτικές χώρες».

«Στη χώρα μας έχουμε πρόβλημα πολυφαρμακίας. Είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που οι πολίτες προμηθεύονται φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όσον αφορά τα συνταγογραφούμενα, για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Αυτή η κατάσταση είναι κόντρα στην επιστήμη. Κανείς δεν ξέρει γιατί συντηρείται από τις πολιτικές ηγεσίες», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Είμαστε πρωταθλητές στην κατανάλωση φαρμάκων. Ήμασταν πρωταθλητές στην κατανάλωση αντιβιοτικών. Με την προϋπόθεση της ιατρικής συνταγής η κατανάλωσή των αντιβιοτικών μειώθηκε κατά 20%.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων