Εξαδάκτυλος
Τι ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για την μάσκα στα σχολεία, αλλά και τις ελλείψεις φαρμάκων

Στον ραδιοσταθμό Alpha Radio 98,9 και τον Σωτήρη Μπέσκο μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων, αλλά και στην πρότασή του να επανέλθουν οι μάσκες σε σχολεία και κλειστούς χώρους.

Σχολεία

Αναφερόμενος στα σχολεία, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση να μην ανοίξουν, αλλά θεωρεί χρήσιμη την επαναφορά της μάσκας.

«Δεν συμφωνώ με το να μην ανοίξουν τα σχολεία. Το κλείσιμο των σχολείων έχει σημαντικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς. Μια βδομάδα δεν θα έκανε τη διαφορά.»

«Νόημα θα είχε η επαναφορά της μάσκας. Όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και γενικά. Οι ιώσεις δεν μεταδίδονται μόνο στα σχολεία», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Πρέπει τη μάσκα να την επαναφέρουμε, χωρίς πρόστιμα, με αυτόβουλη χρήση, στα ΜΜΜ, στους κλειστούς εργασιακούς χώρους, θέατρα, κινηματογράφους, πανεπιστήμια, φροντιστήρια», υποστήριξε, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό «είναι προληπτικό και φτηνό μέτρο».

Φάρμακα

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων προκύπτουν από δύο πλευρές», αρχικά, είναι η «έλλειψη των πρώτων υλών, με την φαρμακοβιομηχανία να έχει μεταφερθεί στην Ινδία και στη Κίνα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, του κορωνοϊού και της ενεργειακής κρίσης υπάρχει μικρότερη παραγωγή. Έτσι, επηρεάζονται και οι δυτικές χώρες».

«Στη χώρα μας έχουμε πρόβλημα πολυφαρμακίας. Είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που οι πολίτες προμηθεύονται φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όσον αφορά τα συνταγογραφούμενα, για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Αυτή η κατάσταση είναι κόντρα στην επιστήμη. Κανείς δεν ξέρει γιατί συντηρείται από τις πολιτικές ηγεσίες», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Είμαστε πρωταθλητές στην κατανάλωση φαρμάκων. Ήμασταν πρωταθλητές στην κατανάλωση αντιβιοτικών. Με την προϋπόθεση της ιατρικής συνταγής η κατανάλωσή των αντιβιοτικών μειώθηκε κατά 20%.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα