Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Δημοσθένης Σαρηγγιάνης: Διανύουμε περίοδο αυξημένου ποσοστού λοιμώξεων

Ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας αλλά για το κύμα ιώσεων το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί το προσεχές διάστημα.

Όπως επεσήμανε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγγιάνης, περιμένουμε στο μάξιμουμ 16.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού από τα μέσα Φλεβάρη, ωστόσο «η ανοσία είτε από προηγούμενη νόσηση είτε και κυρίως από εμβολιασμό, έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά».

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «διανύουμε περίοδο αυξημένου ποσοστού λοιμώξεων». «Αυτό το γνωρίζαμε εδώ και πολλά χρόνια, ότι μεταξύ 15 με 20 Δεκεμβρίου και κοντά στις 15 Μαρτίου θα έχουμε ένα τρίμηνο με αυξημένο ποσοστό λοιμώξεων. Φυσικά, σε σχέση με το παρελθόν υπάρχει και ο κοροναϊός και σαφέστατα υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη ποσόστωση της γρίπης εξαιτίας ίσως αυτά τα δύο χρόνων, δύο και κάτι χρόνων, το οποίο περάσαμε χωρίς ανοσιακή απάντηση απέναντι στη γρίπη» ανέφερε.

«Όλα πρέπει να μας ανησυχούν. Και ο κορονοϊός και η γρίπη» σημείωσε. «Αυτό που πρέπει να δούμε είναι για τον κορονοϊό είναι η προσπάθεια έγκαιρης ταυτοποίησης και σαφέστατα η χορήγηση αντιικών φαρμάκων στους ανθρώπους που έχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό»

«Η εποχή που θα μας ενδιαφέρει περισσότερο σε επίπεδο αριθμών για αύξηση λοιμώξεων θα είναι από τα μέσα Φλεβάρη και έπειτα» σημείωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ

Το ενθαρρυντικό σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη είναι πως «η ανοσία είτε από προηγούμενη νόσηση είτε και κυρίως από εμβολιασμό, έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά.»

 

Άρα, συμπέρανε, «είναι μια ελεγχόμενη αύξηση, η οποία πιστεύω ότι μπορούμε να τη διαχειριστούμε. Φυσικά θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά όχι εκτός ελέγχου. Είναι θετικό το γεγονός ότι έχουμε μείνει ειδικά οι ΜΕΘ-Covid, άδειες για πολύ μεγάλο διάστημα. Που σημαίνει ότι η πίεση αυτή ναι μεν θα υπάρξει, αλλά δεν δημιουργήσει προβλήματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα