Thumbnail
Έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του 6χρονου παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων δρομολογείται η δωρεά οργάνων ενώ έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, το μικρό αγόρι που υπέστη ανακοπή στις 3 Ιανουαρίου και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

 Όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Καρβέλης έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του 6χρονου παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων δρομολογείται η δωρεά οργάνων ενώ έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Υποκλινόμαστε στους γονείς του παιδιού και στον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά που θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά που χαροπαλεύουν σε κάποια εντατική…” δήλωσε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε μια ύστατη προσπάθεια έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα και είχε ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με το tempo24.newsτο παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Μάλιστα κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο! Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatheseis
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Η "ακτινογραφία" των μορίων στην Πρωτοβάθμια (Πίνακες)
Αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή με τις βάσεις του τελευταίου μετατιθέμενου και οι ροές εισερχομένων-εξερχομένων
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Η "ακτινογραφία" των μορίων στην Πρωτοβάθμια (Πίνακες)
amfitheatro.jpg
Κατατακτήριες εξετάσεις: Η αναδρομική επιβολή βάσης εισαγωγής (10) σε κάθε μάθημα δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων και οδηγεί σε μαζικούς αποκλεισμούς
Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα έπρεπε να είναι μια γέφυρα. Αντί γι’ αυτό, για πολλούς έγιναν ένας τοίχος.
Κατατακτήριες εξετάσεις: Η αναδρομική επιβολή βάσης εισαγωγής (10) σε κάθε μάθημα δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων και οδηγεί σε μαζικούς αποκλεισμούς
καθηγητές
Σχολεία: «Τα παιδιά δεν ακούν πάντα τους μεγάλους, αλλά πάντα τους μιμούνται.»
Πίσω από κάθε τάξη, πίσω από κάθε κουδούνι που χτυπά, υπάρχει ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να σταθεί όρθιος μέσα σε ένα περιβάλλον όλο...
Σχολεία: «Τα παιδιά δεν ακούν πάντα τους μεγάλους, αλλά πάντα τους μιμούνται.»