Thumbnail
Έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του 6χρονου παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων δρομολογείται η δωρεά οργάνων ενώ έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, το μικρό αγόρι που υπέστη ανακοπή στις 3 Ιανουαρίου και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

 Όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Καρβέλης έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του 6χρονου παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων δρομολογείται η δωρεά οργάνων ενώ έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Υποκλινόμαστε στους γονείς του παιδιού και στον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά που θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά που χαροπαλεύουν σε κάποια εντατική…” δήλωσε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε μια ύστατη προσπάθεια έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα και είχε ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με το tempo24.newsτο παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Μάλιστα κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο! Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ktel-patra
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Αποζημίωση των ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες
«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες