Καιρός
Αναρτήσεις των μετεωρολόγων Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη

Για «τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη επίσης να επιβεβαιώνει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη χώρα.

«Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης!

Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF αλλά και των υπόλοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μια νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2.000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της!» σημειώνει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από τη μεριά του, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει νέα άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και παρά τη μικρή υποχώρηση προς την Πρωτοχρονιά, θα πρόκειται για «μια πτώση όμως η οποία δεν θα διαρκέσει για πολύ μιας και στη συνέχεια αναμένουμε νέα “επίθεση” των θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας».

«Και αν νομίζουμε ότι “ξεμπλέξαμε” με του καιρού τα τερτίπια μάλλον είμαστε λάθος μιας και προς την Τρίτη αναμένουμε και νέα άνοδο της θερμοκρασίας όπου προς τα ανατολικά και νότια θα ξεπεράσουμε και τους 20°. Θερμοκρασίες κοντά στους 21° με 23° είναι αρκετά πιθανές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς την Πρωτοχρονιά ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί για να πούμε ότι θα πλησιάσουμε πιο κανονικές για την εποχή τιμές, μια πτώση όμως η οποία δεν θα διαρκέσει για πολύ μιας και στη συνέχεια αναμένουμε νέα “επίθεση” των θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας.

Τα Πασχούγεννα λοιπόν συνεχίζονται!» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ως προς τον καιρό της Τρίτης, προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια στρέφονται σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παυλόπουλος
Μαρτυρικά Σφακιά: Ο Παυλόπουλος “σφυροκοπά” τη Γερμανία για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις
Με φόντο την επέτειο της ναζιστικής θηριωδίας στον Καλλικράτη, ο Προκόπης Παυλόπουλος στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τη Γερμανία για τις οφειλές του Β’...
Μαρτυρικά Σφακιά: Ο Παυλόπουλος “σφυροκοπά” τη Γερμανία για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις
ύπνος
Τι αποκαλύπτει η πλευρά του κρεβατιού που προτιμάτε για ύπνο;
Η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγει κανείς για να κοιμηθεί μπορεί να πει περισσότερα για την προσωπικότητά του απ’ ό,τι φαντάζεστε.
Τι αποκαλύπτει η πλευρά του κρεβατιού που προτιμάτε για ύπνο;
επίδομα
Νέος Χριστουγεννιάτικος μποναμάς - επίδομα με μόνο μία αίτηση - Οι δικαιούχοι
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το οικονομικό βοήθημα Χριστουγέννων 2025 Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες.
Νέος Χριστουγεννιάτικος μποναμάς - επίδομα με μόνο μία αίτηση - Οι δικαιούχοι