Πόσο άδικος είναι ο εργοδότης σου όταν δεν καταβάλει δώρα και επίδομα αδείας;
Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν για δεκαπέντε χρόνια δεν σου δίνει καμία αύξηση;

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν για δεκαπέντε χρόνια δεν σου καταβάλει δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα και Επίδομα αδείας. Ενώ όλοι οι άλλοι εργοδότες μικροί και μεγάλοι υποχρεούνται να τα καταβάλλουν υποχρεωτικά αλλιώς διώκονται από τον νόμο.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν για δεκαπέντε χρόνια δεν σου δίνει καμία αύξηση. Ενώ όλοι οι άλλοι εργοδότες υποχρεώνονται να αυξάνουν τον κατώτατο μισθό και επιπλέον δίνουν και αυξήσεις κάθε έτος σε όλους τους υπαλλήλους τους.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν για δεκαπέντε χρόνια σε υποχρεώνει σε κρατήσεις για επιδόματα (πχ. Επίδομα ανεργίας) που δεν θα λάβεις ποτέ ως μόνιμος υπάλληλος. Ενώ όλοι οι άλλοι εργοδότες επιδοτούνται, ίσως με τις δικές σου κρατήσεις, για να προσλαμβάνουν ανέργους.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν για δεκαπέντε χρόνια σε θεωρεί δεδομένο, εξαρτημένο και εκμεταλλεύσιμο. Ενώ όλοι οι άλλοι εργοδότες σε ανταμείβουν με επιπλέον bonus, tickets, ταξίδια, δώρα κτλ για τα οποία φόρο-απαλλάσσονται.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης να έχει την δυνατότητα να νομοθετεί για μισθούς, επιδόματα, αυξήσεις κτλ. Ενώ σου βάζει και περιορισμούς σαν υπάλληλο για επιπλέον νόμιμη απασχόληση.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν σε εξισώνει ασφαλιστικά με όλους τους άλλους (ΕΦΚΑ). Ενώ οι άλλοι εργοδότες κρύβουν ασφαλιστικές ημέρες στους υπαλλήλους τους και μοιράζεσαι αναγκαστικά τις εισφορές σου με όλους αυτούς λόγω ασφαλιστικής ισότητας.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν για δεκαπέντε χρόνια σου στερεί το 30% του ετήσιου εισοδήματος. Σου ζήτησε να βάλεις πλάτη για να σωθεί, τώρα που αρχίζουν να βελτιώνονται τα οικονομικά του υπεκφεύγει με δικαιολογίες ότι είμαστε πολλοί και δίνει επιδόματα μόνο σε ορισμένους κλάδους υπαλλήλων.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν σε πληρώνει υποχρεωτικά μέσω τραπέζης. Ενώ οι άλλοι εργοδότες μπορούν να σε πληρώσουν και με μετρητά («μαύρα»). Οπότε οι υπάλληλοι τους να δικαιούνται και διάφορα κοινωνικά επιδόματα λόγο χαμηλού εισοδήματος.

Πόσο άδικος είναι ο δικός σου εργοδότης όταν δεν κοστολογεί την εργασία σου με βάση την τρέχουσα οικονομία. Ενώ όλοι οι άλλοι εργοδότες είναι ελεύθεροι να μετακυλούν κάθε κόστος στο τελικό καταναλωτή.

Για όσους δεν κατάλαβαν ο εργοδότης μου είναι το Ελληνικό Κράτος (Δημόσιο) και αφού

Μας ανάγκασε εδώ και δεκαπέντε χρόνια να ζούμε όλα τα παραπάνω περιμένω πότε θα συμπεριφερθεί ως πραγματικός εργοδότης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

programa kalypsi
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα «Κάλυψη» έχουν ενταχθεί εκατοντάδες ακίνητα σε δεκάδες δήμους που μετέχουν ήδη στο πρόγραμμα
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι