Κακοποίηση ανηλίκου
Ξυλοδαρμοί, παραμέληση και σπίτι με περιττώματα ήταν η καθημερινότητα των δύο ανήλικων παιδιών

Στη δημοσιότητα, η νέα υπόθεση παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης στον Βόλο μετά την καταγγελία 13χρονης σε βάρος του πατέρα της για ξυλοδαρμό. Τα δύο ανήλικα παιδιά αντιμετωπίζουν την παραμέληση, τον ξυλοδαρμό και ένα σπίτι γεμάτο σκουπίδια και περιττώματα, στη καθημερινότητά τους. Τα δύο παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο

Η εξέταση στο νοσοκομείο έδειξε πως η ανήλικη έλεγε την αλήθεια. Η μητέρα των παιδιών έχει χάσει την επιμέλεια και είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε ασέλγεια, καθώς ο σύντροφός της παρενόχλησε το παιδί όταν ήταν 7 ετών. Μετά τις εξελίξεις, προσπαθεί να κινήσει τις διαδικασίες και να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών.

Η μικρή κατηγόρησε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό, οποίος έχει την επιμέλεια της ίδιας και του 15χρονου αδελφού της τα τελευταία 6 χρόνια , ενώ από την κοινωνική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι αποκαλύφθηκε πως επικρατούσαν εντελώς ακατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώνουν παιδιά. Πατέρας και παιδιά ζούσαν σε μια τρώγλη σε συνθήκες ακραίας παραμέλησης, με τα σκουπίδια να κατακλύζουν τον χώρο.

Όταν η μικρή κατήγγειλε τον πατέρα της, μεταφέρθηκε για φιλοξενία στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου και ο δικηγόρος της μητέρας δημιούργησε επεισόδιο ώστε να πάρει την 13χρονη, πράγμα που απαγορεύθηκε. Όπως αναφέρει το gegonota.news, η μητέρα τα τελευταία έξι χρόνια δεν είχε καμία επικοινωνία με τα παιδιά και εμφανίστηκε στην κόρη της μέσω instagram.

Από την μητέρα αφενός έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια, αφετέρου θα δοθεί εντολή να διερευνηθεί και το δικό της κοινωνικό περιβάλλον στην Αθήνα όπου ζει, μετά τις επαφές που ανέπτυξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το παιδί.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή το παιδί μπορεί να παραμείνει στο Ορφανοτροφείο για 90 ημέρες, χωρίς κανείς να αποκλείει πως θα μεταφερθεί για ένα διάστημα στο ίδρυμα και ο αδελφός της εάν προκύψουν στοιχεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις
Λύκειο: Πώς επιλέγονται τα θέματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις
Ο ρόλος της Τράπεζας Θεμάτων - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς για τη διαδικασία εξετάσεων, την κλήρωση θεμάτων και τα δικαιώματα...
Λύκειο: Πώς επιλέγονται τα θέματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ Δελφών
Τσίπρας από Δελφούς: "Θεωρείτε λογικό να παίρνει ο δάσκαλος 800 ευρώ και να πληρώνει ενοίκιο 400;"
«Δεν είναι πατριωτισμός να μην έχουμε σχολεία» - Η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για την Παιδεία
Τσίπρας από Δελφούς: "Θεωρείτε λογικό να παίρνει ο δάσκαλος 800 ευρώ και να πληρώνει ενοίκιο 400;"