Κακοποίηση ανηλίκου
Ξυλοδαρμοί, παραμέληση και σπίτι με περιττώματα ήταν η καθημερινότητα των δύο ανήλικων παιδιών

Στη δημοσιότητα, η νέα υπόθεση παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης στον Βόλο μετά την καταγγελία 13χρονης σε βάρος του πατέρα της για ξυλοδαρμό. Τα δύο ανήλικα παιδιά αντιμετωπίζουν την παραμέληση, τον ξυλοδαρμό και ένα σπίτι γεμάτο σκουπίδια και περιττώματα, στη καθημερινότητά τους. Τα δύο παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο

Η εξέταση στο νοσοκομείο έδειξε πως η ανήλικη έλεγε την αλήθεια. Η μητέρα των παιδιών έχει χάσει την επιμέλεια και είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε ασέλγεια, καθώς ο σύντροφός της παρενόχλησε το παιδί όταν ήταν 7 ετών. Μετά τις εξελίξεις, προσπαθεί να κινήσει τις διαδικασίες και να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών.

Η μικρή κατηγόρησε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό, οποίος έχει την επιμέλεια της ίδιας και του 15χρονου αδελφού της τα τελευταία 6 χρόνια , ενώ από την κοινωνική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι αποκαλύφθηκε πως επικρατούσαν εντελώς ακατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώνουν παιδιά. Πατέρας και παιδιά ζούσαν σε μια τρώγλη σε συνθήκες ακραίας παραμέλησης, με τα σκουπίδια να κατακλύζουν τον χώρο.

Όταν η μικρή κατήγγειλε τον πατέρα της, μεταφέρθηκε για φιλοξενία στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου και ο δικηγόρος της μητέρας δημιούργησε επεισόδιο ώστε να πάρει την 13χρονη, πράγμα που απαγορεύθηκε. Όπως αναφέρει το gegonota.news, η μητέρα τα τελευταία έξι χρόνια δεν είχε καμία επικοινωνία με τα παιδιά και εμφανίστηκε στην κόρη της μέσω instagram.

Από την μητέρα αφενός έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια, αφετέρου θα δοθεί εντολή να διερευνηθεί και το δικό της κοινωνικό περιβάλλον στην Αθήνα όπου ζει, μετά τις επαφές που ανέπτυξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το παιδί.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή το παιδί μπορεί να παραμείνει στο Ορφανοτροφείο για 90 ημέρες, χωρίς κανείς να αποκλείει πως θα μεταφερθεί για ένα διάστημα στο ίδρυμα και ο αδελφός της εάν προκύψουν στοιχεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικεσ 23.jpg
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Αναλυτικά όσα ορίζει η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία, που θα ισχύσουν από από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό