pirovolismos_roma
Είναι ο 34χρονος αστυνομικός μέλος της Χρυσής Αυγής; - «Ακούγονται διάφορα. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;», λέει ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ

Σε καταγγελία που τονίζεται το ενδεχόμενο η επίθεση του 34χρονου αστυνομικού προς τον 16χρονο Ρομά, να βασιζόταν σε ρατσιστικά κίνητρα, προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος.

Μιλώντας στον ANT1, ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.

Ο κ. Πάντζος σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη… πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ».

«Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική… για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» πρόσθεσε.

Τι έδειξε η η ιατροδικαστική εξέταση

Κρίσιμη, εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και τα προηγούμενα 24ωρα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή.

Ο 16χρονος Ρομά, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Ωστόσο, ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την επίθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ στον 16χρονο Ρομά είναι γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες