Ρόδος: Επτά χρόνια κάθειρξη σε δάσκαλο χορού για βιασμό 14χρονης
Ο δάσκαλος χορού βίαζε την 14χρονη - Ο πατέρας της τους βρήκε και μάλιστα χτύπησε τον 69χρονο, ο οποίος φώναζε «δεν είναι αυτό που νομίζεις»

Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε ο 69χρονος δάσκαλος παραδοσιακών χορών από χωριό της Ρόδου που κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό ανήλικης κοπέλας.

Ο 69χρονος κατηγορούνταν για βιασμό, αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη αλλά όχι τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα για τα οποία πρωτόδικα, τον Οκτώβριο του 2016 από το Μικτό Δικαστήριο Κω, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον καταδικασθέντα, υπό τους όρους της εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 69χρονος άσκησε έφεση και αυτή εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο έπαυσε την ποινική δίωξη για την αποπλάνηση (λόγω αλλαγής του νόμου που πλέον είναι κακούργημα και έχει παρέλθει η οκταετία, παραγράφεται) και τον έκρινε ένοχο μόνο για το βιασμό, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 69χρονος πάντως, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονταν και δήλωσε μεταξύ άλλων πως η ανήλικη κοπέλα ήταν αυτή που τον προσέγγισε και επέδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτόν.

Μάλιστα, είπε απολογούμενος ότι εκείνη τον φίλησε πρώτη, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την ίδια και το δικαστήριο για το γεγονός ότι δεν την «απέτρεψε» αλλά αντίθετα ανταπέδωσε το φιλί της!

«Δεν την απέτρεψα, γύρισα και τη φίλησα και εγώ, όμως όλα τα άλλα που λέγονται είναι όλα ψέματα» είπε χαρακτηριστικά ο 69χρονος.

«Καταπέλτης» στην κατάθεσή της η ανήλικη

Με δάκρυα στα μάτια, στο μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής της, η 24χρονη σήμερα κοπέλα, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν μεταξύ εκείνης και του 69χρονου, πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Η ίδια ξεκίνησε την αφήγησή της λέγοντας πως, από την αρχή που ξεκίνησε να πηγαίνει στα μαθήματα παραδοσιακών χορών που έκανε ο κατηγορούμενος, εκείνος άρχισε να της δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως όπως πρόσθεσε, «ήταν μικρή και δεν το κατάλαβε».

Έως ότου ένα Σάββατο στις αρχές της άνοιξης του 2012 που είχαν μάθημα, ο 69χρονος της έκανε ερωτική εξομολόγηση. 

«Ήταν στην ηλικία του παππού μου. Μου είπε ότι με βλέπει ερωτικά, ότι τον έχω τρελάνει, δεν τρώει, δεν κοιμάται και πως η αγάπη που μου έχει είναι μεγαλύτερη από την αγάπη που μου έχει ο πατέρας μου, γιατί οι γονείς μου είναι υποχρεωμένοι να με αγαπάνε».

Η 24χρονη κοπέλα συνεχίζοντας την αφήγησή της είπε ότι επέστρεψε σπίτι της και δεν μίλησε σε κανέναν για ό,τι είχε γίνει και πως ήταν χάλια, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φορές που ο 69χρονος, όχι μόνο τη φίλησε, αλλά τη θώπευσε σε σημεία του σώματός της καθώς και στη φορά που τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε ερημική περιοχή έξω από το χωριό και εκεί προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Σε εκείνο το σημείο ήταν που ο πατέρας της τους βρήκε και μάλιστα χτύπησε τον 69χρονο, ο οποίος φώναζε «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Ο πατέρας της ανήλικης τότε κοπέλας, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μετέβη στο σημείο μετά από ενημέρωση που είχε η σύζυγός του από συγχωριανό τους.

Ο τελευταίος είχε δει –σύμφωνα με τις καταθέσεις που δόθηκαν στο δικαστήριο– τον 69χρονο να βάζει με τη βία την ανήλικη στο αυτοκίνητό του και να φεύγουν, οπότε και τους ακολούθησε και είδε προς τα πού πήγαν.

Η 24χρονη σήμερα κοπέλα, μίλησε για το πώς ένιωθε με όλα αυτά που της συνέβαιναν, τις τύψεις που της δημιουργούσε ο 69χρονος, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε μετά από αυτά τα περιστατικά.

«Ένιωθα τύψεις, γιατί νόμιζα ότι εγώ έφταιγα για όλα αυτά, εγώ τα προκαλούσα. Έγινα άρρωστη και σωματικά και ψυχολογικά».

Η ίδια πρόσθεσε πως ο 69χρονος ήταν χειριστικός απέναντί της και πως μάλιστα της έλεγε «σε περίπτωση που τον πιάσουν, να του ορκιστεί ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα, γιατί εκείνη (η ανήλικη) θα γινόταν ρεζίλι».

Η καταγγελία και η σύλληψη

Ο 69χρονος, τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί το 2012 στη δημοσιότητα με διάταξη του εισαγγελέα, είχε συλληφθεί στις 12 Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου μετά από  καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, μία μέρα πριν, το απόγευμα, ο 69χρονος αφού οδήγησε με το αυτοκίνητο την τότε 15χρονη ανήλικη σε ερημική τοποθεσία σε χωριό της Ρόδου, την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας είχε προκύψει ότι, ο 69χρονος τις τελευταίες δυο εβδομάδες πριν τη σύλληψή του, είχε προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης. 

Ο κατηγορούμενος παρέδιδε, σε πνευματικό κέντρο, μαθήματα χορού σε νεαρά άτομα, ηλικίας 12 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη παθούσα. 

Πάντως, απολογούμενος ο 69χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει αθώος, διευκρινίζοντας μάλιστα πως είναι δημοτικός υπάλληλος και όχι δάσκαλος χορού, καθώς τα μαθήματα τα παρέδιδε αφιλοκερδώς στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού (που εποπτεύεται από την εκκλησιαστική επιτροπή του ναού), ιδίως όταν οργάνωναν χορευτικές επιδείξεις, επειδή διαθέτει χορευτικές δεξιότητες και βοηθάει τους χορευτές, που είναι ενήλικοι οι περισσότεροι και μερικοί ανήλικοι και όλοι κάτοικοι της περιοχής. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα