Δικαστήρια Ρέθυμνο
Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η δίκη των 5 κατηγορουμένων για την υπόθεση βιασμού του 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων

Ο 19χρονος από τον Πλατανιά Χανίων, ζούσε την απόλυτη φρίκη, αφού κατηγορούνται για τους δεκάδες βιασμούς του. Κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας του, ιερείς, o αδερφός του ενός ιερέα και ένα άλλο άτομο, με ηλικίες από 42 έως 72 χρονών.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο εισαγγελέας απαρρίθμησε τις εξής κατηγορίες: Ο 68χρονος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 19χρονου 20 φορές και για ομαδικό βιασμό 2 φορές.

Ο 67χρονος πατέρας κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.

Οι υπόλοιποι τρεις, ο 72χρονος ιερέας, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του, κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς βιασμούς του 19χρονου.

Το δικαστήριο ρώτησε τους κατηγορουμένους, τι δηλώνουν:

Ο 67χρονος δήλωσε: “Τα πάντα είναι ψέματα”. Ο πατέρας του δήλωσε: “Όποιος έχει πειράξει τον γιο μου να σαπίσει στη φυλακή”.

Ο 72χρονος ιερέας υποστήριξε πως «όλα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» ενώ ο 44χρονος ιερέας πως «είμαι κατηγορηματικά αθώος». Αθώος δήλωσε και ο αδερφός του.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει τα αιτήματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους και αφορούν στη μη παρουσία του 19χρονου στη διαδικασία καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επιβαρυντική για τον ίδιο, στην εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών και στη διακοπή σήμερα της διαδικασίας προκειμένου ο δικηγόρος του πατέρα ο οποίος διορίστηκε σήμερα από το δικαστήριο να μπορέσει να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για την Τετάρτη στις 9.00, ενώ αποφάσισε ότι αύριο θα εξεταστεί τελικά ο 19χρονος Γιάννης. Για το αν θα γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών θα αποφασιστεί αύριο.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο των δικαστηρίων έχουν συγκεντρωθεί μέλη συλλογικοτήτων ως ένδειξη συμπαράστασης στην πλευρά του 19χρονου, ενώ παράλληλα υπάρχει και έντονη αστυνομική παρουσία.

Δίκη βιασμού 19χρονου-Πανό συμπαράστασης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα