Κοινωνία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη - «Ταφόπλακα» στο ΕΣΥ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο και αναμένεται να φέρει τους πολίτες αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο φαίνεται πως εν μέρει περιορίζει τον δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Το νομοσχέδιο, έγινε σήμερα δεκτό από την κυβερνητική πλειοψηφία, από την ολομέλεια της Βουλής.

Τα «ναι» και τα «όχι»

Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας (επί της αρχής και επί των επίμαχων άρθρων που προβλέπουν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, και την προκήρυξη θέσεων γιατρών ΕΣΥ με καθεστώς μερικής απασχόλησης), επί 297 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «ναι», ενώ 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι».

Τη διήμερη συζήτηση έκλεισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα που τόνισε (με βεβαιότητα) ότι το νομοσχέδιο θα είναι καλό για την κοινωνία και πως θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των γιατρών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία