δωρεα-οργανων
Η διαδικασία για την εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών είναι απλή και μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους

Συγκίνηση έχει προκαλέσει ο άδικος και ξαφνικός θάνατος της νεαρής φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η απόφασή της να γίνει δωρεά των οργάνων της, επιθυμία που η ίδια η φοιτήτρια σύμφωνα με τη μητέρα της είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο.

Σε μία λακωνική δήλωση, η μητέρα της φοιτήτριας ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της».

Πώς μπορούμε να γίνουμε δωρητές οργάνων;

Η διαδικασία για την εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών είναι απλή και μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

Αίτηση στα γραφεία του ΕΟΜ: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να προσέρχεται στα γραφεία του Ε.ΟΜ. και να υποβάλλει αυτοπροσώπως την δήλωσή του. Θα πρέπει να έχει μαζί του την Αστυνομική του Ταυτότητα και να γνωρίζει τον Α.Μ.Κ.Α. του.

Αίτηση σε Οποιοδήποτε ΚΕΠ: Η προμήθεια και συμπλήρωση της αίτησης καθώς και η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποστέλλει ταχυδρομικώς την αίτησή του στον Ε.Ο.Μ.

Αίτηση μέσω Διαδικτύου: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να υποβάλλει τη δήλωσή του και μέσω Διαδικτύου, με την χρήση των στοιχείων πρόσβασης του TaxisNet (Όνομα Χρήστη, Κωδικός Πρόσβασης ).

Σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος δεν είναι εγγεγραμμένος ούτε στο Μητρώο Δωρητών ούτε στο Μητρώο Αρνητών, τότε την απόφαση για την Δωρεά Οργάνων και Ιστών την λαμβάνει η οικογένειά του.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα