seismoσ
Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι - Παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο σεισμός των 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός ή σμηνοσειρά - Σύσταση να αποφεύγουν οι κάτοικοι να μπαίνουν σε παλιά κτίρια

Για τον σεισμό που ταρακούνησε την Εύβοια και ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αθήνα μίλησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας εκφράζοντας φόβους ότι δεν αποκλείεται να γίνει νέος σεισμός των 6 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια.

Μιλώντας στο evima.gr, ο  καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ σημείωσε πως όλοι οι σεισμολόγοι δεν έκαναν σωστή εκτίμηση για το ρήγμα στη Νότια Εύβοια, ενώ τόνισε πως μπορεί να «δώσει» ακόμα και σεισμό των 6 Ρίχτερ το συγκεκριμένο ρήγμα.

«Δεν αποκλείουμε το συγκεκριμένο ρήγμα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό, ακόμη και 6 ρίχτερ. Για την ώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κύριο σεισμό διότι και χθες μιλούσαμε κάποια στιγμή για τον κύριο σεισμό των 4,8 ρίχτερ και το βράδυ είχαμε δόνηση της τάξεως των 5 Ρίχτερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να απευθυνθώ προς τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας και να τους ενημερώσω ότι κι αν ακόμη έχουμε μεγαλύτερο σεισμό οι κατασκευές της περιοχής δεν θα υποστούν μεγάλες ζημιές γι' αυτό δεν χρειάζεται πανικός. Από την άλλη θα έλεγα να αποφεύγουν να μπαίνουν σε παλιά κτίρια. Μέχρι τώρα που μιλάμε έχουν σημειωθεί 30 μετασεισμοί. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και ελπίζουμε να μην δώσει μεγαλύτερο σεισμό» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Στα αυτοκίνητα πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Εύβοια με πολλούς να περνούν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός, είπε ότι ο νέος σεισμός των 5 Ρίχτερ δημιούργησε νέα προβλήματα, καθώς «έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια, ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα που δημιούργησε ο πρωινός σεισμός σε σπίτια, σχολεία και άλλα κτίρια».

Τη δική του εκτίμηση για τον σεισμό έκανε σε ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης.

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ, στον ίδιο σεισμογόνο χώρο. Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία» ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkyos.png
Συνελήφθη 56χρονος γιατί χτύπησε την έγκυο σύζυγό του – Τον κατήγγειλαν οι γείτονες
Συνελήφθη 56χρονος με την κατηγορία ότι χτύπησε την έγκυο σύζυγό του - Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος
Συνελήφθη 56χρονος γιατί χτύπησε την έγκυο σύζυγό του – Τον κατήγγειλαν οι γείτονες