seismos_euvoia
Προβληματισμός στους σεισμολόγους μετά τον νέο ισχυρό σεισμό στην Εύβοια. Τι προκαλεί ανησυχία. Τι λένε Λέκκας, Τσελέντης, Παπαδόπουλος

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τη νέα δόνηση των 5 Ρίχτερ στην Εύβοια, στις 22:06 τη νύχτα της Τρίτης. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και πολλοί πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με το evima.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός, είπε ότι ο νέος σεισμός των 5 Ρίχτερ δημιούργησε νέα προβλήματα, καθώς «έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια, ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα που δημιούργησε ο πρωινός σεισμός σε σπίτια, σχολεία και άλλα κτίρια».

 

«Έκπληξη» ο σεισμός για την περιοχή αυτή

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σεισμολόγοι ανέφεραν πως στο σημείο που εκδηλώθηκε ο σεισμός δεν υπάρχει κάποιο εμφανές ρήγμα.

O σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη».

Και προσέθεσε: «Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις».

O ίδιος σεισμολόγος, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, σημείωσε ακόμη ότι «το σημείο είναι κοντά στον Αλμυροπόταμο. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο και, φυσικά, στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος είναι περίπου στα 10 χιλιόμετρα, από μία περιοχή η οποία δεν έχει μεγάλη σεισμικότητα. Δεν έχουμε στοιχεία για ρήγματα στη Νότια Εύβοια».

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπενθύμισε πως για τον πρωινό σεισμό στην Εύβοια είχε πει ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία. «Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία», έγραψε σε νέα του ανάρτηση.

«Σεισμός, Νέα Στύρα Εύβοιας. To πρωί έγραψα, «ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία». Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία. Μετά τον αποψινό 5άρη συμπεραίνω ότι ο 4,8 δεν ήταν ο κύριος», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τη δική του εκτίμηση για τον σεισμό έκανε σε ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης.

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ, στον ίδιο σεισμογόνο χώρο. Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία» ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μικροπλαστικά
Καινοτομία από τα ελληνικά πανεπιστήμια: Φοιτητές ανέπτυξαν προβιοτικό κατά των μικροπλαστικών
Μια επιστημονική ιδέα με διεθνή προοπτική φιλοδοξεί να περιορίσει τη συσσώρευση μικροπλαστικών στον ανθρώπινο οργανισμό
Καινοτομία από τα ελληνικά πανεπιστήμια: Φοιτητές ανέπτυξαν προβιοτικό κατά των μικροπλαστικών
Επίδομα
Επιστρέφουν πέντε επιδόματα – «Ανάσα» στους μισθούς με αυξήσεις έως 15%
Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επαναφέρει συλλογικές συμβάσεις και παροχές που είχαν χαθεί στα μνημονιακά χρόνια
Επιστρέφουν πέντε επιδόματα – «Ανάσα» στους μισθούς με αυξήσεις έως 15%
ανασάινω
Όταν η γλώσσα παύει να είναι «μάθημα» για τους εφήβους και γίνεται εργαλείο ζωής
Με αφετηρία τις λέξεις του Οδυσσέα Ελύτη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανασαίνω Λέξεις» παίρνει παράταση σε 42 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης
Όταν η γλώσσα παύει να είναι «μάθημα» για τους εφήβους και γίνεται εργαλείο ζωής