ΑμεΑ
Ποινική δίωξη σε υπάλληλο για το θάνατο 25χρονου σε δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

Κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε φροντιστή ιδρύματος παιδιών με αναπηρία. Η δίωξη αφορά τον θάνατο του 25χρονου Πάρη που κατέληξε τον Νοέμβριο του 2021 έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία είχαν προκαλέσει αλλεπάλληλες μηνύσεις και αναφορές, μεταξύ αυτών και των γονιών του 25χρονου, ο υπάλληλος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του περιθαλπόμενου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τη Δομή όπου διενεργήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), κατά τον οποίο διαπιστώθηκε σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να ζητηθεί (και να γίνει δεκτή) η παραίτηση του συνόλου των μελών της διοίκησης της Δομής, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας.

Το περιστατικό με τον 25χρονο περιλαμβάνεται στην έκθεση ελέγχου που συνέταξε η ΕΑΔ και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αξιολογηθεί ποινικά.

Κατά πληροφορίες, αξιολογώντας τα ευρήματα της δικογραφίας για τον θάνατο του 25χρονου, ο ανακριτής δεν αποκλείεται να διερευνήσει τυχόν εμπλοκή και ποινικές ευθύνες άλλων προσώπων από τη Δομή.

Ο 25χρονος είχε χάσει τη ζωή του ένα 24ωρο αφότου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης κι ύστερα από ξυλοδαρμό που φέρεται να υπέστη. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα που είχαν γίνει γνωστά τότε, ο θάνατός του αποδόθηκε σε εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία μυοκαρδίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα