«Ισχυρή» σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσσου στη 01:25 τα ξημερώματα, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη.
Περίπου 25 λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε και ένας μετασεισμός 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δύο χιλιόμετρα δυτικότερα από το πρώτο επίκεντρο.
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Ο σεισμός ήταν μεγάλης χρονικής διάρκειας και έντασης κάνοντας τους κατοίκους των περιοχών στα ανατολικά μέρη της Κρήτης να πεταχτούν έντρομοι από τα σπίτια τους.
Eξαιτίας του ισχυρού σεισμού, λόγω της ανησυχίας που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση, υπερφορτώθηκαν οι γραμμές κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να πέσουν για 30 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και αναφορές πως η δόνηση έγινε αισθητή στα νησιά των Κυκλάδων, την Τουρκία, αλλά ακόμα και στο Κάϊρο της Αιγύπτου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom