φαρμακα
Τα κενά στα ράφια των φαρμακείων αφορούν όλο το φάσμα των παθήσεων – αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά, οφθαλμολογικά, αναπνευστικά, νευροληπτικά κ.ο.κ. – ενώ για τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν διαθέσιμα γενόσημα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα» περίπου 200 σκευάσματα που αφορούν όλο το φάσμα των παθήσεων λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων.

Από το ένα φαρμακείο στο άλλο πηγαίνουν οι ασθενείς αναζητώντας τα φάρμακα που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Απλά φάρμακα όπως παιδικά σιρόπια, θρομβολυτικά αλλά και αναντικατάστατα όπως κορτιζόνες παρουσιάζουν έλλειψη.

Η μακρά λίστα ελλείψεων σε φάρμακα «πρώτης γραμμής» έχει απορρυθμίσει τη λειτουργία των φαρμακείων αλλά και τη θεραπεία των ασθενών. Μάλιστα και σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν λείπουν εκείνες οι περιπτώσεις όπου φαρμακοποιοί «μοιράζουν» τις συσκευασίες στα δύο ή ακόμη και στα τρία σε μία προσπάθεια να μη λείψει (έστω για ημέρες) η αγωγή σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Αλλωστε, τα κενά στα ράφια των φαρμακείων αφορούν όλο το φάσμα των παθήσεων – αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά, οφθαλμολογικά, αναπνευστικά, νευροληπτικά κ.ο.κ. – ενώ για τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν διαθέσιμα γενόσημα.

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική λίστα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) αριθμεί 79 σκευάσματα – για τα οποία έχει προσωρινά απαγορευτεί η διαδικασία των παράλληλων εξαγωγών -, παρ’ όλα αυτά οι εκπρόσωποι του κλάδου στις τακτικές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς κάνουν λόγο για ελλείψεις σε 150 επιπλέον σκευάσματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα