«Έκρηξη» γρίπης, κορονοϊού και RSV: Βγάζουν ράντζα στα νοσοκομεία Παίδων
Τζανάκης: Πανσπερμία ιών - Πότε οι γονείς πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο το παιδί τους

Ιώσεις ταλαιπωρούν ενήλικες και παιδιά, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία Παίδων και στις εφημερίες να βγαίνουν ακόμα και ράντζα.

Ο Νίκος Γκότσης, νοσηλευτής ΤΕΠ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εκτιμά ότι τον χειμώνα θα υπάρξει έξαρση κρουσμάτων γρίπης, κορονοϊού και του συγκυτιακού ιού RSV.

«Πριν από δύο χρόνια που είχαμε τον κορονοϊό δεν είχαμε εμφανή συμπτώματα γρίπης, επειδή τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο και φόραγαν μάσκα. Τώρα έχουμε έξαρση κρουσμάτων γρίπης και του RSV, του συγκυτιακού ιού, δηλαδή της βρογχιολίτιδας» δήλωσε. Όπως τόνισε οι παιδιατρικές είναι γεμάτες λόγω του εκρηκτικού «κοκτέιλ» κορονοϊού, γρίπης και του ιού RSV.

Ο συγκυτιακός ιός, ο οποίος προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα, προκαλεί βήχα, πυρετό, καταρροή, αδυναμία-κόπωση.

Πότε πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς και να πάνε στο νοσοκομείο τα παιδιά τους; «Όταν έχει υψηλό πυρετό, όταν έχει δύσπνοια τότε πρέπει να το φέρει στο νοσοκομείο. Οι παιδιατριακές κλινικές είναι γεμάτες, σε κάποιες εφημερίες βγάζουν και ράντζα για τα παιδιά» ανέφερε.

Τζανάκης: Πανσπερμία ιών

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μία πανσπερμία ιών που έρχεται. «Είμαστε μπροστά σε μία πανσπερμία ιών που προσβάλουν παιδιά και ενήλικες. Δεν είναι μόνο η γρίπη, ο κορονοϊός και ο συγκυατιακός ιός, είναι και οι ρινοϊοί, αδενοϊοί, εντεροϊοί που προσβάλλουν παιδιά και ενήλικες που εκδηλώνονται με καταροή, πονόλαιμο, φτερνίσματα και υψηλό πυρετό. Μερικά από τα κρούσματα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, προκαλούν βρογχιολίτιδα, με αποτέλεσμα να παθαίνουν δύσπνοια και γι’ αυτό χρειάζεται να νοσηλευτούν, να παρακολουθηθούν και να υποστηριχτούν», επισήμανε.

«Ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως ο πυρετός και η κόπωση, αντιμετωπίζονται στο σπίτι με τους γνωστούς τρόπους, αντιπυρετικά, ανάπαυση, ελαφρύ φαγητό. Όταν το παιδί έχει δύσπνοια και πυρετό πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, στους ενήλικες που έχουν αναπνευστικά προβλήματα παρατηρούνται μεγάλες προσελεύσεις στα νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού, αλλά και άλλων ιώσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο