dimosio_tameio
«Δεν υπολογίζουν σωστά τα έτη ασφάλισης, δεν υπολογίζουν τα πλασματικά έτη, έχουν λανθασμένη έναρξη καταβολής, βγαίνουν με μείωση 30% λόγω απασχόλησης ενώ απασχόληση δεν υπάρχει, κλπ»

Λύθηκε το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, πανηγυρίζει μέρες τώρα η κυβέρνηση και ο  Κωστής Χατζηδάκης.

Ωστόσο στο alfavita.gr έρχονται μηνύματα με ερωτήματα αναγνωστών :

«Εγώ έχω καταθέσει για σύνταξη από το 2020 ή το 2021 και η σύνταξη μου δεν έχει βγει! Τι συμβαίνει;»…

Επίσης «Μου έχουν κάνει λάθος στη σύνταξη» κλπ

Τι συμβαίνει;

Όπως σημειώνει ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, «μπορεί οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις να έχουν τεχνηέντως μειωθεί, αλλά αυτό συνέβη εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων, που κινδυνεύουν να καταστραφούν. Οι μισές συντάξεις, που εκδίδονται με την fast track διαδικασία, έχουν λάθη και σοβαρές αποκλίσεις. Δεν υπολογίζουν σωστά τα έτη ασφάλισης, δεν υπολογίζουν τα πλασματικά έτη, έχουν λανθασμένη έναρξη καταβολής, βγαίνουν με μείωση 30% λόγω απασχόλησης ενώ απασχόληση δεν υπάρχει, κλπ».

Από τον Αύγουστο κιόλας, οι νέοι συνταξιούχοι που άρχισαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους με τη fast track διαδικασία των (εκκρεμών) «συντάξεων εμπιστοσύνης» έμειναν κυριολεκτικά εμβρόντητοι. Γιατί πολύ απλά διαπίστωναν όχι απλά λάθη στις συντάξεις τους, αλλά μειωμένες αποδοχές 30% ή και 50%, λάθος υπολογισμό των (διαδοχικών) ταμείων ασφάλισής τους.

Ειδικότερα, όπως σε συνταξιούχους του Δημοσίου και σε νέους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς οι περιπτώσεις λάθος συντάξεων είναι αναρίθμητες! Και αυτό καθώς σε άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου δεν έχουν προσμετρήσει τον χρόνο της διαδοχικής ασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ κ.λπ.), σε άλλους δεν έχουν προσμετρήσει τα πλασματικά έτη που προβλέπει ο νόμος. 

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ) πρόσφατα κατήγγειλε:

Η έκδοση των συντάξεων με την αυτοματοποιημένη διαδικασία δεν «διαβάζει» ή δεν «αναγνωρίζει» την προϋπηρεσία σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ (δηλ. πριν από τον διορισμό στο Δημόσιο) σε πολλές συνταξιοδοτήσεις και δεν υπολογίζει σε όλες τις περιπτώσεις τις αιτήσεις των συναδέλφων μας για εξαγορά πλασματικών χρόνων. 

Επίσης σε πολλές συνταξιοδοτικές πράξεις ο υπολογισμός της σύνταξης δεν γίνεται από την ημερομηνία συνταξιοδότησης (συνήθως 1.9.2021), αλλά από την ημερομηνία έκδοσης της σύνταξης με την αυτοματοποιημένη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι στερούνται τις συντάξιμες αποδοχές πολλών μηνών.

Επειδή οι ενστάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν πρόκειται να συζητηθούν πριν την παρέλευση 5ετίας και επειδή είναι σκάνδαλο να καλείται ο συνταξιούχος να ζήσει με μια κουτσουρεμένη σύνταξη από τραγικά λάθη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, απαιτούμε να γίνει άμεσα επανέλεγχος όλων των συντάξεων που έχουν εκδοθεί με τη μέθοδο fast track, να γίνει αποκατάσταση των συντάξεων και να μην δίδονται οδηγίες από τις υπηρεσίες σας να καταφεύγουν σε ενστάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο