κακοκαιρία καιρός
Theodore Manolopoulos / SOOC
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο, με τη θερμοκρασία σε πτώση, αύριο Σάββατο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής, ενώ για αύριο, Σάββατο, αναμένονται βροχές σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, νησιά του Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, στην Εύβοια, στη Δυτική Στερεά, στη Πελοπόννησο, στην Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου. Στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 10-11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 13-14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 5-6 Μποφόρ από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο στα 6-7 και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 8 Μποφόρ από ανατολικές/βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά έως τις 03:00 της Κυριακής 13/11 και τις περιοχές όπου αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα