dimosio_tameio
Το Μ.Τ.Π.Υ δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός. Είναι το αρχαιότερο Ταμείο της χώρας και μέτοχοι του είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι  που συμβάλουν στο ταμείο  με τις κρατήσεις τους (4,5% επί του Βασικού μισθού)  με σκοπό να λάβουν μέρισμα δηλαδή την επιστροφή των συσσωρευμένων καταθέσεών τους, κατά τη συνταξιοδότηση τους.

Αν είσθε νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκόμοι, γιατροί, πυροσβέστες, διοικητικοί υπάλληλοι υπουργείων και λοιπών υπηρεσιών, τραυματιοφορείς, οδηγοί ασθενοφόρου, καθηγητές πανεπιστημίου, κ.α. οφείλετε να γνωρίζετε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.).

Οφείλετε να ξέρετε το Μ.Τ.Π.Υ..

Οφείλετε να ενημερώσετε τους δικούς σας για να το ξέρουν και εκείνοι διότι το Μ.Τ.Π.Υ. είναι περιουσιακό σας στοιχείο.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) κινδυνεύει.

Όπως γνωρίζετε κάθε μήνα από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων κρατείται ένα σεβαστό ποσό και αποδίδεται στο Μ.Τ.Π.Υ. ώστε όταν συνταξιοδοτηθούν να παίρνουν κάθε μήνα ένα μέρισμα το οποίο στις μέρες μας είναι υπερπολύτιμη οικονομική βοήθεια καθώς οι συντάξεις από τις αλλεπάλληλους νόμους που ψήφισαν όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις έχουν περικοπεί ενώ και το κόστος ζωής έχει εκτιναχτεί.

Η περιούσια του ΜΤΠΥ έχει σχηματιστεί αποκλειστικά από τις εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων και αποτελείται: από κινητή περιουσία 440.000.000 € και ακίνητη περιούσια 40.000 τ.μ δηλαδή 1 οικόπεδο και 10 κτήρια «φιλέτα» στο κέντρο της Αθήνας (τα 5 είναι διατηρητέα ιστορικά κτήρια), 100% εκμισθωμένα, που αποφέρουν 5,2 εκατ. ετήσια έσοδα από μισθώματα!!

μτπυ

Σημειώνουμε ότι το Μ.Τ.Π.Υ δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός. Είναι το αρχαιότερο Ταμείο της χώρας, ιδρύθηκε το 1867 με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, για την παροχή μερίσματος κατά τη συνταξιοδότηση. Λειτουργεί  σχεδόν δύο αιώνες, ως Ειδικό Ταμείο του Κράτους απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας και έχει οικονομική αυτοδυναμία με ίδιο προϋπολογισμό χωρίς καμιά χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέτοχοι του είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι  που συμβάλουν στο ταμείο  με τις κρατήσεις τους (4,5% επί του Βασικού μισθού)  με σκοπό να λάβουν μέρισμα δηλαδή την επιστροφή των συσσωρευμένων καταθέσεών τους, κατά τη συνταξιοδότηση τους.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση στις 6/10/2022 επιχειρείται ξεκάθαρα η υφαρπαγή της περιουσίας μας που έχει μαζευτεί από τις προηγούμενες γενιές με αίμα. Συγκεκριμένα:

- Προβλέπει τη δημιουργία θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ ο οποίος στο πρόσωπό του θα συγκεντρώνει το σύνολο των εξουσιών, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκείνος που θα αποφασίζει περί οικονομικών, διοικητικών και πειθαρχικών θεμάτων χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στον Υπουργό. Φυσικά ο διοικητής αυτός δεν εμπίπτει σε κανένα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό στον οποίο και λογοδοτεί.

-Επίσης προτείνεται η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, από 7/μελές σε 9/μελές, αποδυναμώνοντας με θράσος τη συμμετοχή σε αυτό εκλεγμένων εκπροσώπων θεσμικών οργάνων τονίζοντας μάλιστα ότι η μη συμμετοχή αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή συνεδριάσεων και λήψη αποφάσεων.

- Όσον αφορά τη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ από Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το σχέδιο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο παρά το ξεπούλημα της περιουσίας μας! Υπενθυμίζουμε ότι οι Α.Ε δεν λογοδοτούν και δεν ελέγχονται παρά μόνο από τον εκάστοτε Υπουργό!!! Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι οι ιδιοκτήτες της περιουσίας αυτής, δεν θα έχουν ούτε λόγο ούτε και γνώση για την τύχη της! 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα