dimosio_tameio
Το Μ.Τ.Π.Υ δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός. Είναι το αρχαιότερο Ταμείο της χώρας και μέτοχοι του είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι  που συμβάλουν στο ταμείο  με τις κρατήσεις τους (4,5% επί του Βασικού μισθού)  με σκοπό να λάβουν μέρισμα δηλαδή την επιστροφή των συσσωρευμένων καταθέσεών τους, κατά τη συνταξιοδότηση τους.

Αν είσθε νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκόμοι, γιατροί, πυροσβέστες, διοικητικοί υπάλληλοι υπουργείων και λοιπών υπηρεσιών, τραυματιοφορείς, οδηγοί ασθενοφόρου, καθηγητές πανεπιστημίου, κ.α. οφείλετε να γνωρίζετε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.).

Οφείλετε να ξέρετε το Μ.Τ.Π.Υ..

Οφείλετε να ενημερώσετε τους δικούς σας για να το ξέρουν και εκείνοι διότι το Μ.Τ.Π.Υ. είναι περιουσιακό σας στοιχείο.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) κινδυνεύει.

Όπως γνωρίζετε κάθε μήνα από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων κρατείται ένα σεβαστό ποσό και αποδίδεται στο Μ.Τ.Π.Υ. ώστε όταν συνταξιοδοτηθούν να παίρνουν κάθε μήνα ένα μέρισμα το οποίο στις μέρες μας είναι υπερπολύτιμη οικονομική βοήθεια καθώς οι συντάξεις από τις αλλεπάλληλους νόμους που ψήφισαν όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις έχουν περικοπεί ενώ και το κόστος ζωής έχει εκτιναχτεί.

Η περιούσια του ΜΤΠΥ έχει σχηματιστεί αποκλειστικά από τις εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων και αποτελείται: από κινητή περιουσία 440.000.000 € και ακίνητη περιούσια 40.000 τ.μ δηλαδή 1 οικόπεδο και 10 κτήρια «φιλέτα» στο κέντρο της Αθήνας (τα 5 είναι διατηρητέα ιστορικά κτήρια), 100% εκμισθωμένα, που αποφέρουν 5,2 εκατ. ετήσια έσοδα από μισθώματα!!

μτπυ

Σημειώνουμε ότι το Μ.Τ.Π.Υ δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός. Είναι το αρχαιότερο Ταμείο της χώρας, ιδρύθηκε το 1867 με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, για την παροχή μερίσματος κατά τη συνταξιοδότηση. Λειτουργεί  σχεδόν δύο αιώνες, ως Ειδικό Ταμείο του Κράτους απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας και έχει οικονομική αυτοδυναμία με ίδιο προϋπολογισμό χωρίς καμιά χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέτοχοι του είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι  που συμβάλουν στο ταμείο  με τις κρατήσεις τους (4,5% επί του Βασικού μισθού)  με σκοπό να λάβουν μέρισμα δηλαδή την επιστροφή των συσσωρευμένων καταθέσεών τους, κατά τη συνταξιοδότηση τους.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση στις 6/10/2022 επιχειρείται ξεκάθαρα η υφαρπαγή της περιουσίας μας που έχει μαζευτεί από τις προηγούμενες γενιές με αίμα. Συγκεκριμένα:

- Προβλέπει τη δημιουργία θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ ο οποίος στο πρόσωπό του θα συγκεντρώνει το σύνολο των εξουσιών, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκείνος που θα αποφασίζει περί οικονομικών, διοικητικών και πειθαρχικών θεμάτων χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στον Υπουργό. Φυσικά ο διοικητής αυτός δεν εμπίπτει σε κανένα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό στον οποίο και λογοδοτεί.

-Επίσης προτείνεται η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, από 7/μελές σε 9/μελές, αποδυναμώνοντας με θράσος τη συμμετοχή σε αυτό εκλεγμένων εκπροσώπων θεσμικών οργάνων τονίζοντας μάλιστα ότι η μη συμμετοχή αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή συνεδριάσεων και λήψη αποφάσεων.

- Όσον αφορά τη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ από Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το σχέδιο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο παρά το ξεπούλημα της περιουσίας μας! Υπενθυμίζουμε ότι οι Α.Ε δεν λογοδοτούν και δεν ελέγχονται παρά μόνο από τον εκάστοτε Υπουργό!!! Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι οι ιδιοκτήτες της περιουσίας αυτής, δεν θα έχουν ούτε λόγο ούτε και γνώση για την τύχη της! 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού