gsee
«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα»

Νόμιμη είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία μάλιστα καταγγέλλει αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην αυριανή απεργία.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη και είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λάπτοπ
Γιατί το laptop στην αγκαλιά είναι κακή ιδέα — Οι κίνδυνοι που αγνοούμε κάθε μέρα
Από πόνους στη μέση μέχρι υπερθέρμανση της συσκευής και προβλήματα κυκλοφορίας, η «βολική» συνήθεια κρύβει σοβαρές παγίδες για την υγεία και την...
Γιατί το laptop στην αγκαλιά είναι κακή ιδέα — Οι κίνδυνοι που αγνοούμε κάθε μέρα
Τορτίγια
Οι πιο εύκολες σπιτικές τορτίγιες – Η συνταγή που γίνεται σε λίγα λεπτά
Με απλά υλικά και γρήγορη παρασκευή, οι τορτίγιες γίνονται το απόλυτο snack ή γεύμα – από χειροποίητα wraps μέχρι λαχταριστές μίνι πίτσες.
Οι πιο εύκολες σπιτικές τορτίγιες – Η συνταγή που γίνεται σε λίγα λεπτά
Χέρια
Το απρόσμενο «τεστ υγείας» στα χέρια σας – Η δύναμη που αποκαλύπτει γήρανση και ασθένειες
Νέα έρευνα δείχνει ότι η δύναμη της λαβής μπορεί να προβλέψει τον ρυθμό γήρανσης, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και την επιβίωση από καρκίνο.
Το απρόσμενο «τεστ υγείας» στα χέρια σας – Η δύναμη που αποκαλύπτει γήρανση και ασθένειες