gsee
«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα»

Νόμιμη είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία μάλιστα καταγγέλλει αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην αυριανή απεργία.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη και είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ολυμπιακος
Πάνω από 1.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενόψει του αγώνα μπάσκετ με την Ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ: «Κράτος γενοκτόνος το Ισραήλ – Ανεπιθύμητοι στο Λιμάνι»
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στέκονται αλληλέγγυοι στην Παλαιστίνη
Πάνω από 1.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενόψει του αγώνα μπάσκετ με την Ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ: «Κράτος γενοκτόνος το Ισραήλ – Ανεπιθύμητοι στο Λιμάνι»
elta.jpg
ΕΛΤΑ: Η λίστα με τα 204 ταχυδρομεία που κλείνουν– Αντιδράσεις σε όλη τη χώρα για τα «λουκέτα»
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των ΕΛΤΑ να κλείσουν 204 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Διαμαρτυρίες σε Ικαρία, Τύρναβο και Ρόδο για την υποβάθμιση των...
ΕΛΤΑ: Η λίστα με τα 204 ταχυδρομεία που κλείνουν– Αντιδράσεις σε όλη τη χώρα για τα «λουκέτα»
μουσταλευριά
Προσοχή! Ανακαλείται μουσταλευριά στην Αττική – Κρίθηκε ακατάλληλη για κατανάλωση
Η Περιφέρεια Αττικής ανακαλεί παρτίδα μουσταλευριάς ως ακατάλληλη για κατανάλωση, λόγω ανίχνευσης σορβικού οξέος (Ε202)
Προσοχή! Ανακαλείται μουσταλευριά στην Αττική – Κρίθηκε ακατάλληλη για κατανάλωση