gsee
«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα»

Νόμιμη είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία μάλιστα καταγγέλλει αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην αυριανή απεργία.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη και είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται
Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται