revenge porn
Μηνύσεις από 10 γυναίκες για το «ροζ» κύκλωμα που διακινούσε βίντεο και φωτογραφίες

Περίπου 10 γυναίκες έχουν υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένων ατόμων που «προώθησαν» τις προσωπικές στιγμές τους στο πλαίσιο της υπόθεσης revenge porn που εδώ και αρκετές εβδομάδες συνταράσσει την Πάτρα.

Οι πρώτες καταγγελίες έφτασαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα τέλη του 2021 με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες από την Πάτρα. Ανέφεραν ότι ένα συγκεκριμένο link οδηγούσε σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων, όπου είχαν συγκεντρωθεί φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο από ερωτικές στιγμές δεκάδων γυναικών.

Δεν χρειαζόταν κωδικοποίηση για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτή την ψηφιακή κλειδαρότρυπα. Αρκούσε να πατήσει τον υπερσύνδεσμο. Αρχικά εμφανιζόταν ένας φάκελος με την ονομασία «Πάτρα», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, pelop.gr.

Περιείχε 141 υποφακέλους, οι οποίοι αντιστοιχούσαν σε ισάριθμες γυναίκες. Σε αυτούς είχαν αποθηκευτεί 1.500 αρχεία. Τα πρώτα στοιχεία παρέπεμπαν σε υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας. Σε κάθε έναν από τους 141 υποφακέλους φέρεται να είχε δοθεί ως ονομασία το όνομα προφίλ που χρησιμοποιούσε κάθε θύμα σε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram.

Κάποιες από αυτές τις ονομασίες αντιστοιχούσαν σε ψευδώνυμα, ορισμένες όμως ήταν πραγματικά ονόματα. Οι πρώτες ταυτοποιήσεις γυναικών έδειξαν ότι όντως βρίσκονται στην Αχαΐα.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εστάλη η υπόθεση στην Πάτρα ώστε λόγω εντοπιότητας και όγκου των εμπλεκόμενων προσώπων να συνεχιστεί η έρευνα από αστυνομικούς εκεί και να αναζητηθούν και άλλα θύματα. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες είχαν ανέβει στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων που παρέχει η εταιρεία με έδρα στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζητήθηκε η συνδρομή της εταιρείας ώστε να βρεθούν ηλεκτρονικά ίχνη όσων σχετίζονταν με την ανάρτηση του υλικού και να απενεργοποιηθεί έπειτα το επίμαχο link. Αυτά τα στοιχεία φέρονται να οδήγησαν στην ταυτοποίηση τεσσάρων ατόμων στην Αθήνα. Από τις εισαγγελικές αρχές σε πρώτη φάση τους ζητήθηκε να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, καθώς δεν τους είχε απαγγελθεί ακόμη κάποια κατηγορία.

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος που είχε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο παρέπεμπε σε 1.500 αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο.

Δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς με ποιον τρόπο συλλέχθηκαν τα 1.500 αρχεία. Αστυνομικοί, πάντως, με γνώση παρόμοιων υποθέσεων από το πρόσφατο παρελθόν, εξηγούν ότι υπάρχουν διάφορα κανάλια σε άλλες εφαρμογές, όπως το Telegram, όπου ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών φωτογραφίες και βίντεο γυναικών. Δεν αποκλείεται κάποιος ή κάποιοι να αλίευσαν αυτά τα αρχεία και να τα ομαδοποίησαν στη νέα λίστα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο