astynomia
Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια μετά τη συναυλία του Λεξ – Μολότοφ και χημικά γύρω από το ΑΠΘ - Aντιδράσεις για την παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας έξω από την συναυλία, με πολλούς πολίτες να καταδικάζουν τη χρήση χημικών

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα μεσάνυκτα.

Λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας του ράπερ Λεξ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν εντός του ΑΠΘ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τόσο από την οδό Αγίου Δημητρίου όσο και από τον Εθνικής Αμύνης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από βροχή από μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του Αριστοτελείου ενώ άμεση ήταν η απάντηση των ΜΑΤ που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σχεδόν ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν εστίες επεισοδίων σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στην οδό Αγίου Δημητρίου αλλά και την Εθνικής Αμύνης, όπου άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έξω από τη συναυλία επισημαίνουν πολλοί χρήστες στα social media με κάποιους να μιλούν για προκλητική στάση, και περισσότερους να καταδικάζουν τη χρήση χημικών εναντίον πολιτών που απλώς αποχωρούσαν από τη συναυλία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα