μητέρα 12χρονης Κολωνός
Stringer / SOOC
«Το παιδί δεν θα μπορούσε να είναι δασκαλεμένο από τη μητέρα, γιατί την ημέρα της κατάθεσης είχε ήδη συλληφθεί»

Επιμένει στην αθωότητά της η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό, με τον δικηγόρο της να τονίζει σήμερα στο Mega πως η ποινική δίωξη που της ασκήθηκε βασίστηκε σε ενδείξεις. O δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ισχυρίστηκε πως τα τραπεζικά εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της 37χρονης μητέρας, αλλά και τα μηνύματά της προς την κόρη της ήταν οι ενδείξεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η απόφαση για την προφυλάκισή της.

«Πράγματι, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τη μητέρα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση τις ενδείξεις. Δεν είναι πρώτη φορά, έχει συμβεί πάμπολλες φορές κάποιος να κρατείται προσωρινά και το δικαστήριο στο τέλος να τον απαλλάσσει. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Υπάρχουν ενδείξεις, λοιπόν. Έχουν μεγάλη διαφορά οι ενδείξεις από τις αποδείξεις και αυτό θα κριθεί στο δικαστήριο», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια ο κ. Λύτρας διευκρίνισε πως οι ενδείξεις είναι «ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας, όπου βρέθηκαν τα χρήματα, και κάποια μηνύματα της μητέρας που ζητούσε χρήματα από το παιδί».

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο της 37χρονης δεν εντάσσονται τα μηνύματα της 37χρονης, μέσα από τα οποία ζητούσε χρηματικά ποσά από τον 53χρονο και τη σύζυγό του.

«Έχουν βρεθεί 110 ευρώ από τέσσερις καταθέσεις. Είναι δύο καταθέσεις από συγκεκριμένο άτομο, που υπάρχουν τα στοιχεία του και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει συλληφθεί ακόμα, και δύο ακόμα από κάποιον άλλον, που δεν υπάρχει το όνομά του, μόνο ο τραπεζικός του λογαριασμός», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πως βρέθηκαν τα εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας.

«Περιμένουμε αρκετές συλλήψεις για αυτή την υπόθεση. Η μικρή έχει εξηγήσει ότι τον λογαριασμό της μητέρας τον πήρε και τον έδωσε στον 53χρονο. Αυτό έχει καταθέσει το παιδί. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως είναι δυνατόν να παίρνουμε σαν δεδομένο μερικά πράγματα που λέει το παιδί και όχι όλα. Το παιδί ανέφερε για τον 53χρονο και τους υπόλοιπους. Μέσα σε αυτή την κατάθεση αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και το εξηγεί με λεπτομέρειες».

«Ένας ειδικός που εξετάζει παιδιά μπορεί να αντιληφθεί εάν το παιδί είναι δασκαλεμένο ή όχι. Τέτοιο πράγμα από την κατάθεση δεν προκύπτει και το παιδί δεν θα μπορούσε να είναι δασκαλεμένο από τη μητέρα του, γιατί την ημέρα της κατάθεσης η μητέρα είχε ήδη συλληφθεί», τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Είναι παιδοβιασμός και όχι παιδεραστία»

Μιλώντας στο MEGA η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη τόνισε πως πρόκειται για υπόθεση βιασμού και όχι παιδεραστίας, ενώ υπογράμμισε πως η μητέρα έχει σχέση με την υπόθεση σχετικά με το κομμάτι της ευθύνης.

«Η μητέρα δεν μπόρεσε να προστατέψει το παιδί της από τα τέρατα που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν βλέπουμε τον ρόλο της, που είναι η μητέρα σε όλο αυτό;», αναρωτήθηκε.

Προβληματισμό προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι η 37χρονη δεν αντιλήφθηκε τη φρίκη που βίωνε η ανήλικη κόρη της, ενώ για τη θεία του κοριτσιού χρειάστηκαν μόλις λίγες ημέρες για να αντιληφθεί τον εφιάλτη της 12χρονης.

«Το παιδί δεν έμενε μόνο με τη μητέρα, αλλά και με τη γιαγιά και τη μεγαλύτερη αδερφή της, που είναι 19 χρονών. Ούτε η γιαγιά ούτε η 19χρονη είχαν καταλάβει. Η θεία το κατάλαβε όταν βρέθηκε το κινητό της μικρής στα χέρια της», είπε ο δικηγόρος της μητέρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα