astynomia peripoliko
Nikos Libertas / SOOC
Σε ανακριτή για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπου 54χρονη που υποχρέωνε 6χρονη να επαιτεί καθημερινά στην Τσιμισκή

Καταγγελίες πολιτών στην τετραψήφια γραμμή πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων («1109») αποκάλυψαν το δράμα που βίωνε ένα 6χρονο κοριτσάκι, το οποίο αναγκαζόταν καθημερινά να ζητιανεύει, ρακένδυτο και παραμελημένο, έξω από εμπορικά καταστήματα της οδού Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συχνά για περισσότερες από 12 ώρες.

Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης - κατόπιν των αλλεπάλληλων καταγγελιών - έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση την ανήλικη και την 54χρονη που την συνόδευε, καταγράφοντας τα τελευταία 24ωρα τις κινήσεις τους. Χθες ακολούθησε η σύλληψη της γυναίκας, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, η οποία ψευδώς δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι η μητέρα της 6χρονης. Παρότι δεν έχει εξακριβωθεί η μεταξύ τους (συγγενική) σχέση, η επικρατέστερη όμως εκδοχή είναι να πρόκειται γιαγιά και εγγονή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συλληφθείσα, έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης μητέρας της ανήλικης, μετέβαινε καθημερινά από τις αρχές του μήνα, συνοδεία της 6χρονης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «με μοναδικό στόχο την κατ' επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της, μέσω της επαιτείας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «Δεν διαπιστώθηκε καμία μονιμότητα στη διαμονή και φροντίδα για την εκπαίδευση, σίτιση και ευζωία του κοριτσιού» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ το ίδιο σκηνικό φέρεται να επαναλαμβανόταν και κατά το παρελθόν, με την 54χρονη να ταξιδεύει από την πατρίδα της προς τη Θεσσαλονίκη μαζί με το κορίτσι, παραμένοντας στην πόλη από έναν έως τρεις μήνες, με σκοπό την επαιτεία.

Δίωξη για κακούργημα

Η 54χρονη οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπου κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου και ψευδή αναφορά (πλημμελήματα). Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Η δικογραφία περιλαμβάνει και την 20χρονη μητέρα της ανήλικης που αναζητείται.

Στο μεταξύ, η 6χρονη μεταφέρθηκε με σχετική μέριμνα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων για την κατάλληλη φροντίδα της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα