«Κανονιά» από σκανδιναβικό τουριστικό πρακτορείο - Οφειλές εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία της Κρήτης

Με οφειλές εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία στα Χανιά, βρίσκεται αντιμέτωπος ο σκανδιναβικός tour operator Detur, τουρκικών συμφερόντων, το μέλλον της οποίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα». Μάλιστα, η εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι τα τέλη του 2022.

Σημειώνεται πως τα Χανιά, με το Ρέθυμνο και τη Ρόδο αποτελούν τους μεγαλύτερους προορισμούς των σκανδιναβικών πρακτορείων.

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Σουηδία, στην Δανία και την Φινλανδία, με ασφαλείς πληροφορίες να κάνουν λόγω για διαδικασία εξαγοράς από μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό tour operator, επίσης τουρκικών συμφερόντων. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Detour:

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν προκλήσεις πέρα ​​από τα συνηθισμένα για τον κλάδο των ταξιδιών, των μεταφορών και του τουρισμού με πρώτα μια πανδημία που σταμάτησε όλα τα ταξίδια και μετά μια επανεκκίνηση που δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Το γεγονός ότι τώρα διεξάγεται πόλεμος στην Ευρώπη, ο οποίος επηρεάζει την οικονομία με πληθωρισμό και ασθενέστερο νόμισμα, σημαίνει ότι η βάση των ταξιδιωτών αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, την ίδια στιγμή που το κόστος για τα αεροπορικά καύσιμα αυξάνεται απότομα. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη για επανεκκίνηση της δραστηριότητάς μας, για να διασφαλιστεί η υγεία της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, η Detur αποφάσισε να αναθεωρήσει τις δραστηριότητές της και ως εκ τούτου θα προβεί σε αναδιοργάνωση με νέα κεφάλαια που προστίθενται στην εταιρεία. Καθώς αυτό σημαίνει αλλαγές στον οργανισμό και στις διαδικασίες του οργανισμού, η επιχείρηση θα τεθεί προσωρινά σε παύση για μια περίοδο. Το υπόλοιπο της σεζόν του 2022 θα ακυρωθεί.

Λυπούμαστε για την πιθανή ταλαιπωρία και προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στους ταξιδιώτες των οποίων τα ταξίδια δεν πραγματοποιούνται τώρα. Ωστόσο, είναι δυστυχώς απαραίτητο να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται για να είναι μια ισχυρή και υγιής εταιρεία στο μέλλον.

Οι ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρωμένες αναχωρήσεις θα επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών της Detur με σειρά αναχώρησης με βάση την πλησιέστερη ημερομηνία αναχώρησης πρώτα».

Στην Τουρκία κυκλοφόρησε μια πλαστή ανακοίνωση του tour operator, που ανέφερε ότι οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν την διαμονή τους στο ξενοδοχείο και ακολούθως θα πάρουν τα χρήματα πίσω…

O tour operator έχει πρόγραμμα σε Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Ρόδο η εταιρία συνεργάζεται με περίπου 20 ξενοδοχεία, ενώ 13 έχει στο Ρέθυμνο. Στα Χανιά, που είναι ο μεγαλύτερος προορισμός, τα ξενοδοχεία ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Σε πολλά ξενοδοχεία, ειδικά όσα έχουν καθεστώς guarantee, υπάρχουν οφειλές έως και αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με το σύνολο να είναι κάποια εκατομμύρια, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για έναν πρώτο απολογισμό.

O tour operator έχει πρόγραμμα σε Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, βρίσκονται στην Στοκχόλμη οι κ.κ. Κικίλιας και Φραγκάκης και σκόπιμο θα ήταν να επιδιώξουν επαφή για το συγκεκριμένο θέμα και να ενημερώσουν τον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

Σημειώνεται ότι το «Χρήμα και Τουρισμός», έχει προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες, ότι με το κλείσιμο της σεζόν, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν tour operators που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξέλιξη άκρως επικίνδυνη για τα ξενοδοχεία.

Ο Detur ήταν ένας από τους πρώτους διοργανωτές τσάρτερ που ξεκίνησε πτήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια της Σουηδίας. Κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν για την εμπειρία του πελάτη να μπορεί να ταξιδεύει από το τοπικό του αεροδρόμιο για να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού, να μειώσει το κόστος της διαμονής σε ξενοδοχεία και τη σύνδεση της μεταφοράς με τα μεγάλα αεροδρόμια.

Ο Detur ξεκίνησε στη Σουηδία το 2000 και σήμερα έχει παρουσία σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή. Τον Οκτώβριο του 2020, οι ιδιοκτήτες του Detur και της Norden Travel Service συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συγχώνευση για να δημιουργήσουν από κοινού έναν «νέο» όμιλο εταιρειών στο πλαίσιο των ταξιδιωτικών ρυθμίσεων πακέτων. Με τη συγχώνευση, η βάση του ομίλου εταιρειών εγκαταστάθηκε στη Στοκχόλμη, μέχρι σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πρότυπα-Πειραματικά: Συμπληρωματικές διαθέσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου
Αφορά συμπληρωματική διάθεση ή τροποποίηση ωραρίου διάθεσης 19 εκπαιδευτικών
Πρότυπα-Πειραματικά: Συμπληρωματικές διαθέσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου
Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο - Ασύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60
Ανοίγει ξανά το μητρώο του ΙΕΠ για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60 που δεν...
Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο - Ασύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60