Παίδων- Αγία Σοφία: «Τέλος» τα προγραμματισμένα χειρουργεία - Τεράστια έλλειψη αναισθησιολόγων
Οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9 με τους υπάρχοντες γιατρούς του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα έγινε πιο έντονο τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι οκτώ αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Στο νοσοκομείο αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9 με τους υπάρχοντες γιατρούς του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά.

Το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων είναι έντονο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με το υπουργείο να καταβάλει ανεπιτυχώς προσπάθειες να καλύψει τα κενά. Αιτία γι’ αυτό είναι η άρνηση των ιδιωτών γιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ λόγω των συνθηκών εργασίας καθώς και η φυγή πολλών αναισθησιολόγων στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης.

Για το θέμα έκανε λόγο και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου», ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «είναι πολύ μεγάλη η έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Το ΕΣΥ θέλει ενίσχυση. Δεν αρκεί μόνο η προκήρυξη θέσεων. Θέλει γενναίες αυξήσεις μισθών».

Όπως δήλωσε «ένας ανασταλτικός παράγοντας για να εργαστεί ένας ιδιώτης γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η εξουθένωση της εργασίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

roula-pispirigkou
Δίκη Πισπιρίγκου: ««Είδα ένα βλέμμα σκοτεινό, απαθές, αποστασιοποιημένο»
Τι κατέθεσε ψυχολόγος του «Αγλαΐα Κυριακού» για την υπόθεση Πισπιρίγκου - «Η μητέρα προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για την Μαλένα»
Δίκη Πισπιρίγκου: ««Είδα ένα βλέμμα σκοτεινό, απαθές, αποστασιοποιημένο»
Εκπαίδευση
ΚΥΣΔΕ: Αποσπάσεις και ενστάσεις στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης
Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου για όσα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου
ΚΥΣΔΕ: Αποσπάσεις και ενστάσεις στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης