bullying
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αυτά τα άτομα δεν είναι όλα ανήλικοι. Υπάρχουν και εικοσάχρονοι με πλούσιο ποινικό μητρώο», καταγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση bullying, αυτή τη φορά σε βάρος ενός 14χρονου στον Πύργο Ηλείας, ενώ ο δήμαρχος κάνει λόγο για μία ακόμα πράξη μιας «εγκληματικής οργάνωσης».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος επιμένει στην άποψη ότι το περιστατικό bulling δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά μια ακόμη πράξη μια εγκληματικής οργάνωσης δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι «υπάρχει συνέχεια σε αυτή τη δράση με κορυφαία εκδήλωση τον εμπρησμό του σχολείου και την απειλή της τότε Διευθύντριας»..

Απειλούν κόσμο

«Είναι μια ομάδα δέκα ατόμων, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Απειλούν κόσμο, καταστρέφουν αυτοκίνητα, μπαίνουν σε καταστήματα» δήλωσε ο αιρετός άρχοντας, ο οποίος με καταγγελτικό τόνο περιέγραψε την παραβατική δράση των ανηλίκων όχι μόνο απέναντι στον συνομήλικό τους, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Ένα γεγονός που συνέβαινε, με την ανοχή των Αρχών, για πάνω από ένα χρόνο. Απαντώντας στο ερώτημα τι έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η αστυνομία αυτό το διάστημα ο δήμαρχος Πύργου ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος αντιδρούσε κάνοντας τις σχετικές καταγγελίες.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση

«Αυτά τα άτομα δεν είναι όλα ανήλικοι. Υπάρχουν και εικοσάχρονοι με πλούσιο ποινικό μητρώο» είπε και πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις αποφεύγουν να κάνουν μηνύσεις γιατί δεν τους προστατεύει και κανένας. Και η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου και ο τρόπος λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος, με όποιες εκφάνσεις και αν έχει, δεν έχουν πείσει τον πολίτη ότι είναι αποτελεσματικές» κατήγγειλε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Εμφανώς απογοητευμένος από την κατάσταση στον Πύργο, τόνισε ότι «έτσι συντηρείται αυτή η κατάσταση που έφτασε στο “ως εδώ και μη παρέκει”. Το επόμενο βήμα είναι να πάρουν οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους. Με ευχές δε λύνεται η βία» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο οι νεαροί δράστες, τους οποίους όλοι γνωρίζουν, έχουν αποθρασυνθεί τελείως. «Χρειάζεται άλλη στάση των Αρχών, αποτρεπτική του εγκλήματος. Έχουμε φύγει από το μπούλινγκ. Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να δουν το πρόβλημα στη διάσταση που έχει», πρόσθεσε.

«Θα γίνουν συλλήψεις»

Μιλώντας για την υπόθεση παρενόχλησης του μαθητή από μέλη αυτής της ομάδας, για την οποία μάλιστα υπάρχει και ένα σοκαριστικό βίντεο, ο κ. Αντωνακόπουλος διευκρίνισε ότι «η υπόθεση έχει πάρει τον δικαστικό δρόμο και πρόκειται να γίνουν συλλήψεις». Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου η Πολιτεία μπορεί να κάνει αυτεπάγγελτη δίωξη για την αποφυγή πρόληψης άλλου εγκλήματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δρίτσας Σπύρος
Σπύρος Δρίτσας: Ο γιατρός που βρίσκεται στο στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα
Σύμφωνα με το paratipos.gr o 44χρονος χειρουργός Σπύρος Δρίτσας είναι από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στον στενό πυρήνα Τσίπρα!
Σπύρος Δρίτσας: Ο γιατρός που βρίσκεται στο στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα
αμεα
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την «κατάρρευση» του Ειδικού Σχολείου στο Σικιαρίδειο
Ανοιχτή επιστολή κατά της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου: «Ωραιοποιούν την εγκατάλειψη των Ειδικών Σχολείων με έγγραφα»
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την «κατάρρευση» του Ειδικού Σχολείου στο Σικιαρίδειο
education
Άμεση επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου Υπηρεσιακών Μεταβολών για εκπαιδευτικούς με αναπηρία άνω του 67%
Πολλές σοβαρές παθήσεις ή περιπτώσεις αναπηρίας άνω του 67% δεν περιλαμβάνονται ρητά ή αντιμετωπίζονται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα να...
Άμεση επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου Υπηρεσιακών Μεταβολών για εκπαιδευτικούς με αναπηρία άνω του 67%