Αίγινα: Συνελήφθη ο δράστης που είχε κάψει ζωντανούς θεία και ανιψιό το 2015
Μετά από επτά χρόνια μπήκε τέλος στην αναζήτηση του δράστη του διπλού φονικού στην Αίγινα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα.

Τέλος φαίνεται να λαμβάνει το μυστήριο με τη διπλή δολοφονία θείας και ανιψιού στην Αίγινα το 2015 (Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της Λάμπρος Πρωτονοτάριος), καθώς συνελήφθη ένας 36χρονος στη Μάλτα, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης που τους έκαψε ζωντανούς.

aigina.jpg

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη βάσει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Ελλάδα, αξιοποιώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος του από την εξέταση του DNA.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος σήμερα άνδρας τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 30ης Νοεμβρίου του 2015 είχε εισβάλλει στο σπίτι μιας 71χρονης γυναίκας στο χωριό Ασώματοι στην Αίγινα, μαζί με συνεργούς του αφού πρώτα έσπασε με πέτρα το παράθυρο. Ακολούθως αφού γρονθοκόπισαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της ηλικίας 44 ετών προκειμένου να τους αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα τιμαλφή τους μετέφεραν σε ένα δωμάτιο. Εκεί αφού τους σκέπασαν με σωρό από ρούχα τους έκαψαν ζωντανούς. 

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η λεία του ήταν περίπου 800.000 ευρώ.

Το χρονικό του φρικιαστικού εγκλήματος

Το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου του 2015, η Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της Λάμπρος Πρωτονοτάριος βρήκαν φρικτό θάνατο στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, στην Αίγινα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για περιστατικό πυρκαγιάς στις έντεκα και τέταρτο το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου του 2015. Έφθασε άμεσα στο σημείο που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου και η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά περίπου. 

Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο των αδίστακτων δολοφόνων ήταν οικονομικό. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν τα capital control η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεων της ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.

Με δεδομένο ότι τα θύματα βασανίστηκαν, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι οι δράστες κατάφεραν το σκοπό τους να βρουν και να αρπάξουν τα χρήματα. Ο χώρος της μονοκατοικίας ερευνήθηκε εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό. 

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα του οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός συγγενή της, το θύμα δεν δεχόταν επισκέψεις, ούτε εργάτες στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα για χρόνια διατηρούσε ένα κατάστημα με σουβενίρ σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αίγινας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια είχε αποταμιεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο πιθανόν να έκρυβε στο σπίτι της, χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει στους συγγενείς της. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.

Οι δράστες στην προσπάθεια τους να βρουν αυτό που έψαχναν, έσκισαν μέχρι και τις ταπετσαρίες από πολυθρόνες. Τις βιτρίνες με τα ασημικά αλλά και μία εικόνα αξίας, δεν τα άγγιξαν καθόλου, γεγονός που υποδηλώνει πως έψαχναν για κάτι συγκεκριμένο. Σύμφωνα με τους συγγενείς κανείς δεν είδε κάτι, ούτε υπήρξε έστω και μια αξιόπιστη μαρτυρία που θα μπορούσε να φωτίσει το άγριο διπλό φονικό.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμά του οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά. Ο ίδιος που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» ανέφερε σχετικά:

«Υπήρξε δόλος, μίσος, σκοπός. Είχαν χτυπηθεί άγρια και έφεραν κακώσεις σε διάφορα σημεία. Τα χτυπήματα και τα κατάγματα προήλθαν είτε από κλωτσιές ή μπουνιές, είτε από κάποιο θλον όργανο ξύλο, ρόπαλο ή κάτι παρόμοιο. Τα θύματα όταν τους έβαλαν φωτιά ήταν σε ημιθανή κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσουν. Βασανίστηκαν και φαίνεται πως τους έκαιγαν σιγά-σιγά , ίσως με σκοπό να μην αφήσουν στοιχεία. Δυστυχώς δεν έχω δει φωτογραφίες από το χώρο. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ο ορισμός της ιατροδικαστικής αυτοψίας. Τα πτώματα έπρεπε να κρατηθούν εκεί όσο χρειαστεί μέχρι να φτάσει στον τόπο ιατροδικαστής. Από τη στιγμή που ο χώρος παραμένει άθικτος αν η οικογένεια πάρει τις φωτογραφίες, μπορεί ένας ιατροδικαστής να προχωρήσει σε μια αναπαράσταση ακόμα και σήμερα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»