Απίστευτη περιπέτεια Γερμανών τουριστών στην Κρήτη: Ψάχνει τους «νταήδες» η αστυνομία
Οι Κρητικοί που ενεπλάκησαν στο πρωτοφανές περιστατικό φέρεται πως είναι γνώριμοι των Αρχών, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ

Νέα στοιχεία για το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στην Κρήτη εναντίον  Γερμανών τουριστών προκύπτουν, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Το περιστατικό που προκάλεσε τρόμο στους Γερμανούς τουρίστες προκάλεσε την την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και απεύθυνε αυστηρή σύσταση για άμεση κινητοποίηση ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, οι Κρητικοί που επιτέθηκαν και καταδίωξαν τους Γερμανούς τουρίστες είναι γνώριμοι των Αρχών.

Σαν ταινία τρόμου

Παράλληλα, η οικογένεια των Γερμανών τουριστών προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκαριστικό περιστατικό ενώ παραμένουν στο ξενοδοχείο που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, καθώς φοβούνται να κυκλοφορήσουν μιας και οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ, μία απλή υπόθεση, η ανταλλαγή στοιχείων μετά από την ελαφρά πρόσκρουση του 4Χ4 στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε αρχικά ο Κρις, ο ένας από τους δύο γιους, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι που είχε λάμα 20 – 25 εκατοστών.

Η οικογένεια κατάφερε να απομακρυνθεί χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει παρέλθει το αυτόφωρο ενώ οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κυρία Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες.

Ο ξυλοδαρμός, το μαχαίρι και η καταδίωξη

 Μέλος της οικογένειας των Γερμανών, ο Κρις Μαρκ Φίδερστον περιέγραψε  καρέ-καρέ το περιστατικό που συνέβη στους δρόμους του Ρεθύμνου από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι απειλές με τα μαχαίρια, οι γροθιές που αντάλλαξαν και η καταδίωξη που τους έκοψε την ανάσα και αναστάτωσε όλη την περιοχή του Περάματος, ξεχωρίζουν από όσα αναφέρει.

Στις 19 Αυγούστου 2022 πήγαμε από το ξενοδοχείο που μέναμε με την οικογένειά μου για να παραλάβουμε την αδελφή μου από το ξενοδοχείο που έμενε. Αφού παραλάβαμε την αδελφή μου, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Μετά από μια αριστερή στροφή, ένα μαύρο 4×4 βγήκε από κάτι που φαινόταν σαν γκαράζ και εξετράπη στην πλευρά του δρόμου μας – χτυπώντας το μπροστινό αριστερό φτερό του αυτοκινήτου.

Σταματήσαμε αμέσως και γυρίσαμε πίσω, καθώς το 4×4 συνέχισε να οδηγεί σα να μη συνέβη τίποτα. Η αρχική μας σκέψη ήταν να ακολουθήσουμε το αυτοκίνητο και να του ζητήσουμε ευγενικά να σταματήσει - να εκτιμήσουμε τη ζημιά και να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ασφάλειας μαζί με τα προσωπικά στοιχεία. Έτσι κάναμε σήμα με φώτα και κινήσεις των χεριών.

Ο οδηγός του μαύρου 4×4 μας έδωσε το σήμα να σταματήσουμε δίπλα του. Οδηγώντας προς το Πέραμα το 4×4 σταμάτησε ξαφνικά και σταματήσαμε δίπλα του. Αμέσως, ο οδηγός άνοιξε την πόρτα του με δύναμη προκαλώντας περαιτέρω ζημιά στο πλάι του αυτοκινήτου. Έπειτα βγήκε έξω και με χτύπησε στο πρόσωπο, ενώ εγώ καθόμουν στη θέση του συνοδηγού.

Ο ξυλοδαρμός

Ο αδελφός μου στο πίσω κάθισμα αντέδρασε αμέσως και βγήκε από το αυτοκίνητο μαζί με τον φίλο της μητέρας μου. Ο οδηγός προσπάθησε στη συνέχεια να κινηθεί προς τον αδελφό μου, αλλά η αδελφή μου ευτυχώς άνοιξε την πόρτα της παγιδεύοντάς τον ανάμεσα στις δύο πόρτες. Προσπάθησε να χτυπήσει τον αδελφό μου, αλλά προστατεύτηκε και τον γρονθοκόπησε κατευθείαν στη μύτη.

Τότε άρχισε να αιμορραγεί και να περπατάει προς το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια βγήκα από το αυτοκίνητο για να ηρεμήσω την κατάσταση, αλλά ο συνοδηγός του 4×4 με απείλησε με τις μπουνιές με άρπαξε ολόκληρος. Χωρίς δισταγμό, τον γρονθοκόπησα για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Προσπάθησα να φύγω από εκεί αλλά με ακολούθησε ο συνοδηγός με περαιτέρω απειλές.

Καταλήξαμε στο μπροστινό μέρος των δύο αυτοκινήτων, καθώς προσπαθούσα να διαφύγω. Σε μια προσπάθεια να τον πετάξω μακριά μου, ο φίλος της μητέρας μου φωνάζει »μαχαίρι, μαχαίρι, μαχαίρι». Αμέσως αφήνω τον συνοδηγό να φύγει, προσπαθώντας να εντοπίσω πού είναι το μαχαίρι.

Ο οδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι το οποίο μου φάνηκε σαν 20-25 εκατοστά. Περπατούσε προς το μέρος μου με υψωμένα τα χέρια έτοιμος να με μαχαιρώσει. Προσπαθήσαμε αμέσως να μπούμε στο αυτοκίνητο και να φύγουμε, ωστόσο, γεμάτοι αδρεναλίνη έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι όλοι ήταν στο αυτοκίνητο. Είπα στην αδελφή μου να μπει στο αυτοκίνητο με τον φίλο της μητέρας μου, καθώς αντιμετώπιζα έναν άνδρα με μαχαίρι.

Οι δύο τύποι εμπόδισαν το αυτοκίνητο να κινηθεί, αλλά, αφού ο συνοδηγός χτύπησε το παρμπρίζ καταφέραμε να ξεφύγουμε και οδηγήσαμε προς το Πέραμα.

Καταδίωξη θρίλερ

Στους καθρέφτες είδαμε το μαύρο 4×4 να πλησιάζει. Έπεσαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μας για να μας σπρώξουν εκτός δρόμου. Μια κανονική καταδίωξη για πάνω από 1 χιλιόμετρο. Γεμάτοι αδρεναλίνη και άγχος έπρεπε να αποφύγουμε την αντίθετη κυκλοφορία και να αποφύγουμε το μαύρο 4×4 που χτυπούσε στο πλάι και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οδηγώντας μέσα στο Πέραμα σε πυκνή κυκλοφορία και αλλάζοντας λωρίδες κυκλοφορίας φοβόμασταν για τη ζωή μας και η αδελφή μου φώναζε για βοήθεια και αστυνομία! Αφού οδηγήσαμε από τη αντίθετη πλευρά του δρόμου αναγκαστικά καθώς ο κεντρικός δρόμος ήταν γεμάτος κίνηση, πλησιάσαμε ένα αυτοκίνητο που ερχόταν προς το μέρος μας. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε, προσπαθώντας να κόψουμε δρόμο αλλά το μαύρο 4×4 μας έκοψε το δρόμο και έκανε όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητό μας.

Αμέσως, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε μέσα στο Πέραμα και γύρω από τα αυτοκίνητα. Ο οδηγός ξαναβγήκε με το ίδιο πιστεύω μαχαίρι και προσπάθησε να έρθει προς το μέρος μας αλλά οι ντόπιοι τον σταμάτησαν και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Μας κατεύθυναν έξω από το σημείο και οδηγήσαμε πολλά χιλιόμετρα με ένα πλήρως κατεστραμμένο, καλυμμένο με αίμα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο προς το ξενοδοχείο.

Αυτό που φαινόταν να είναι οικογενειακές διακοπές μετατράπηκε σε μια εμπειρία τρόμου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ