thanos plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης, κόντρα σε δηλώσεις του προ λίγων μηνών - 45 νεκροί από κορονοϊό κατά μέσο όρο καθημερινά την τελευταία εβδομάδα

«Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο» δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε αντίθεση με δηλώσεις του τους προηγούμενους μήνες όταν ισχυριζόταν ότι θα χρειαζόταν η επιστροφή περιορισμών μετά το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, 45 νεκροί από τον κορονοϊό καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά την τελευταία εβδομάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε πως «δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο καταγραφής ως καταγραφής» και επικαλέστηκε «έρευνα του κ. Σύψα στο Λαϊκό και άλλα νοσοκομεία» που δείχνει πως «πολύ μεγάλο ποσοστό ασθενών οι οποίοι πέθαναν από άλλα αίτια και ήταν απλώς θετικά στον κορονοϊό» και ότι «δεν χρειάστηκε να πάρουν θεραπεία καθόλου για τον κορονοϊό».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «βασική διαφορά τώρα είναι ότι στις μεταλλάξεις της "Όμικρον" έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά, που δεν υπήρχε στην πρώτη φάση. Οπότε ακολουθούνταν ένα μοντέλο που έλεγε ότι άπαξ έχεις μπει σε πτέρυγα covid, οποιαδήποτε κι αν είναι η αίτια, καταγράφεται και το αίτιο covid. Τι κάνουμε αυτή τη στιγμή; Δεν ερχόμαστε να πούμε ότι δεν θα αναφέρουμε θύματα. Αυτό που κάνουμε είναι ότι προσθέτουμε δείκτες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στη διαχείριση της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «αρχικά η πρόθεσή μας συνολικά είναι να μην πάμε σε υποχρεωτικότητες». «Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα υποχρεωτικότητας. Θα υπάρχουν συστάσεις όπως υπάρχει και τώρα για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και όπου υπάρχουν κλειστοί χώροι αλλά δεν είναι στη βούλησή μας να πάμε σε μέτρα»

Παράλληλα, παραδέχεται ότι αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία και ότι θα επιστρατευτούν οι ιδιωτικές κλινικές, την ώρα που επιμένει πως δεν πιέζεται το ΕΣΥ. «Το τελευταίο κύμα έδειξε ότι δεν είχαμε πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, είχαμε πίεση στις απλές κλίνες» είπε για να προαναγγείλει πως ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν «απλές κλίνες. Είναι έτοιμες. Είναι κατά βάση νοσηλείες που χρειάζονται απλές κλίνες, δεν χρειάζονται πολύ μεγάλες παροχές οξυγόνου». «Εμείς θέλουμε να διαχειρίζονται περιστατικά οι ιδιώτες, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να μην πιέζονται οι απλές κλίνες στο ΕΣΥ» πρόσθεσε. 

Αναφορικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως η προμήθειά τους θα γίνει σε δύο φάσεις, έως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα