Θάνος Πλεύρης
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Στη πρώτη φάση αναμένονται τα νέα εμβόλια για την  μετάλλαξη Όμικρον και έπειτα θα ακολουθήσουν εκείνα για τις  υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5

Η προμήθεια των νέων επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορονοϊό θα γίνει το φθινόπωρο και  μάλιστα σε δύο φάσεις έως το τέλος του χρόνου, γνωστοποίησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε, στη πρώτη φάση αναμένονται τα νέα εμβόλια για την  μετάλλαξη Όμικρον και έπειτα θα ακολουθήσουν εκείνα για τις  υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5. Σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Συστάσεις και όχι υποχρεωτικότητα

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση μέτρα υποχρεωτικότητας ή μετρικοί περιορισμοί ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ειδικά για τα σχολεία ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργειο-παιδειας
Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ στο Υπουργείο Παιδείας
«Η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν περιγράφει ένα αποτυχημένο σχολείο, αλλά ένα σχολείο που καλείται να αποδώσει περισσότερα με τα ίδια – ή και λιγότερα – μέσα.»
Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ στο Υπουργείο Παιδείας
σημα
Σκέψου & Πιες!: Μία βραδιά Quiz, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 6:30 μμ. στο ΣΗΜΑ
Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Σκέψου & Πιες!» και θα πραγματοποιηθεί στο Σήμα, με ώρα έναρξης τις 18:30. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δοκιμάσουν τις...
Σκέψου & Πιες!: Μία βραδιά Quiz, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 6:30 μμ. στο ΣΗΜΑ