Περιφέρεια Αττικής: Ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα
Ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα, στο ύψος του ρέματος Πίκας

Στην κυκλοφορία δόθηκε το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα, στο ύψος του ρέματος Πίκας, το οποίο ενώνει ξανά την Αττική με την Κορινθία, μετά την περάτωση των εργασιών αποκατάστασης του, οι οποίες εντάσσονται στα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα και υλοποιούνται με χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την παράδοση του σύγχρονου και ασφαλούς οδικού τμήματος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Δεσμευτήκαμε πως η Κινέτα θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη. Οι καταστροφικές πλημμύρες αλλά και οι φωτιές των τελευταίων χρόνων την "τραυμάτισαν" βαριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεκινήσαμε άμεσα τα έργα και ήδη έχουμε αρχίσει να ολοκληρώνουμε σημαντικά έργα στην περιοχή, με στόχο η Κινέτα όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και να γίνει καλύτερη από πριν. Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φορητός υπολογιστής βιβλία, τετράδια, τηλεκπαίδευση
Ψηφιακή «ένεση» στη Θεσσαλία: Νέος εξοπλισμός σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για ψηφιακή αναβάθμιση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας
Ψηφιακή «ένεση» στη Θεσσαλία: Νέος εξοπλισμός σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
νηπιο
Νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο που έχει πάντα 21 βαθμούς Κελσίου
Στα Τρίκαλα το πρώτο δημόσιο «παθητικό» σχολείο της χώρας - Το 20ό Νηπιαγωγείο ως πρότυπο βιώσιμης εκπαιδευτικής υποδομής
Νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο που έχει πάντα 21 βαθμούς Κελσίου