Thumbnail
Όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης θα είναι σε θέση να περνάνε με προτεραιότητα και ασφάλεια.

Το νέο σύστημα αποτελείται από πομπούς και δέκτες που θα φέρουν όσα ασθενοφόρα κατευθύνονται με έκτακτα περιστατικά από οποιαδήποτε αφετηρία στο Τζάνειο Νοσοκομείο μέσω των οποίων οι φωτεινοί σηματοδότες θα λαμβάνουν σήμα, ώστε να δημιουργούν για κάθε ασθενοφόρο που προσεγγίζει, το λεγόμενο «πράσινο κύμα» στα φανάρια, διαρκείας 7 δευτερολέπτων.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται με ασφάλεια σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά από το ερχόμενο φθινόπωρο στον Πειραιά και συγκεκριμένα για τα ασθενοφόρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής στο Τζάνειο, θα εξεταστεί η επέκτασή της με την τοποθέτηση αντίστοιχων πομπών και δεκτών στη Λ. Κηφισίας και στη Λ. Κατεχάκη και γενικότερα στους οδικούς άξονες οι οποίοι οδηγούν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεννησεις
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»
Ο καθηγητής δημογραφίας μιλά για την γήρανση, τη μετανάστευση και τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»