Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Προτεραιότητα στα ασθενοφόρα - Ειδικό φανάρι θα γίνεται πράσινο

ekab
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης θα είναι σε θέση να περνάνε με προτεραιότητα και ασφάλεια.

Το νέο σύστημα αποτελείται από πομπούς και δέκτες που θα φέρουν όσα ασθενοφόρα κατευθύνονται με έκτακτα περιστατικά από οποιαδήποτε αφετηρία στο Τζάνειο Νοσοκομείο μέσω των οποίων οι φωτεινοί σηματοδότες θα λαμβάνουν σήμα, ώστε να δημιουργούν για κάθε ασθενοφόρο που προσεγγίζει, το λεγόμενο «πράσινο κύμα» στα φανάρια, διαρκείας 7 δευτερολέπτων.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται με ασφάλεια σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά από το ερχόμενο φθινόπωρο στον Πειραιά και συγκεκριμένα για τα ασθενοφόρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής στο Τζάνειο, θα εξεταστεί η επέκτασή της με την τοποθέτηση αντίστοιχων πομπών και δεκτών στη Λ. Κηφισίας και στη Λ. Κατεχάκη και γενικότερα στους οδικούς άξονες οι οποίοι οδηγούν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία