Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στη Νέα Πέραμο, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας.
Λίγο πριν τις 11:00, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Άνω Βλυχάδα (πάνω από την Εθνική) για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνου Φυλακτού.
Οι κάτοικοι δέχτηκαν στη συνέχεια 112 με το μήνυμα «Αν βρίσκεστε στην Άνω_Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου».
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2022
🆘 Αν βρίσκεστε στην #Άνω_Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς #Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/9lipugtsn0@pyrosvestiki
Νωρίτερα, έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου από Ελευσίνα έως Μάνδρα - και στα δύο ρεύματα -, ενώ κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Μεγάρων - Περαχώρας.
Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δασική έκταση, στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.
Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό και 2 Α/Φ, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, στην #πυρκαγιά στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου επιχειρούν 55 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 5, 2022
Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους
Αναγκαστική προσθαλάσσωση έκανε πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο.
Οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, έχουν περισυλλέγει από ιδιώτη και στη συνέχεια από σκάφος του λιμενικού.