βενζίνη, πρατήριο, βενζινάς, τιμή βενζίνης
Χιλιάδες αιτήσεις εντός ολίγων ωρών!

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών για το Fuel Pass 2, αφού μέσα σε λίγες ώρες έχουν υποβληθεί 72.500 αιτήσεις από πολίτες των οποίων τα ΑΦΜ λήγουν σε 1, 2 και 3.

Η διαδικασία είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά. Κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει την αίτηση του στην ιστοσελίδα vouchers.gov.gr. Σταδιακά, η πλατφόρμα θα ξεκλειδώνει για όλους τους λήγοντες αριθμούς των ΑΦΜ.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τα χρήματα είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν έξυπνο κινητό που υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο, αντί 5 ευρώ που ήταν για το Fuel Pass 1.

Πώς κάνετε αίτηση

Η είσοδος του φυσικού προσώπου-δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-ΕΨΠ), πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α' 184). Η ενέργεια αυτή υλοποιείται, ως υπηρεσία στην υποδομή του vouchers.gov.gr και θα επαναχρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες login TAXISnet (OAuth 2.0 client) των υπαρχόντων υπηρεσιών του Προγράμματος FuelPass, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 2653/21.4.2022 (Β' 2030) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Πώς γίνεται η πίστωση

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στον δικαιούχο μέσω της ειδικής εφαρμογής παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4950/2022 είτε

  1. σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3, αντίστοιχα, του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α' 139) είτε
  2. σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Τέλος, ορίζεται ότι η συμμετοχή του πιστωτικού ιδρύματος ή του χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην ανωτέρω διαδικασία θα πραγματοποιείται βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που τίθενται στο Μητρώο Συνεργαζόμενων Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών, που έχει συσταθεί από τον Φορέα Υλοποίησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα