αστυνομία
Ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα ειδεχθή κατηγορία!

Αντιμέτωπος και με την πράξη του βιασμού της ηλικιωμένης μητέρας του, την οποία κατηγορείται ότι σκότωσε με άγριο τρόπο, το πρωί της περασμένης Τρίτης, στο σπίτι όπου ζούσαν, στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ο 59χρονος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. 

Με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα αλλά και καταθέσεις που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, φαίνεται να προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προέβη κατ' επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας και γι' αυτό τον λόγο ασκήθηκε σε βάρος του επιπλέον ποινική δίωξη για βιασμό, κατ' εξακολούθηση.

Κατά πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα εκτός από τα θανατηφόρα χτυπήματα περιγράφει και κακώσεις από πράξεις βιασμού, οι οποίες προσδιορίζονται χρονικά πριν από την τέλεση της ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα «από λίγες ώρες μέχρι κάποια 24ωρα πριν τη δολοφονία».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, αρνήθηκε τον βιασμό, επαναλαμβάνοντας πάντως -όπως και προανακριτικά- ότι είχε κουραστεί φροντίζοντας επί πέντε χρόνια την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του. «Δεν άντεχα άλλο», φέρεται να είπε, ενώ διά του συνηγόρου του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Τη σορό της άτυχης 84χρονης είχε εντοπίσει ο αδελφός του κατηγορούμενου. Το θύμα έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα, αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία περιοχή. Τα περισσότερα χτυπήματα φαίνεται πως έγιναν με τα χέρια, ενώ βρέθηκε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με σπασμένο μπουκάλι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, στο τέλος ο δράστης φέρεται να στραγγάλισε το θύμα του.

Από μαρτυρίες περιοίκων προέκυψε ότι ο 59χρονος νοσηλεύτηκε παλιότερα σε ψυχιατρικές δομές, ενώ δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην περιοχή, λόγω της επιθετικής του συμπεριφοράς.

Ο συνήγορός του, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για «οικογενειακή τραγωδία», από την οποία «έλαμψαν διά της απουσίας τους οι κοινωνικές δομές της χώρας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με ΜΑΤ και αγρότες για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ – VIDEO)
ΤΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με ΜΑΤ και αγρότες για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ – VIDEO)
Σκηνές χάους έξω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Μάχη σώμα με σώμα ΜΑΤ και αγροτών, στο μπλόκο φοιτητές της Γεωπονικής
ΤΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με ΜΑΤ και αγρότες για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ – VIDEO)
ναρκω
Κρήτη: Γονείς έστελναν τον 17χρονο γιο τους στο σχολείο να πουλήσει ναρκωτικά
Συνελήφθη η 52χρονη μητέρα του ανηλίκου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 52χρονου πατέρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,...
Κρήτη: Γονείς έστελναν τον 17χρονο γιο τους στο σχολείο να πουλήσει ναρκωτικά