Θέση υπέρ της αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, παίρνει με αποκλειστική δήλωση στην Ναταλί Χατζηαντωνίου στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο 105,5, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Αναλυτικά η δήλωση του Θ. Παπακωνσταντίνου:
«Όταν πέθανε, κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας ο Μπόμπυ Σαντς, ήμουν 22 χρονών. Με συντάραξε το γεγονός. Ήταν μόλις 5 χρόνια μεγαλύτερος από μένα.
Έκτοτε, κι άλλοι πολίτες διεκδίκησαν, μέσω της απεργίας πείνας, την αξιοπρέπεια για τη ζωή τους, με συχνό αντίτιμο τον θάνατο. Πάντα απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα.
Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι το 2022 στην Ελλάδα, που είναι -και καλά- δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα, ένας συνάνθρωπός μου οδηγείται -από τη μνησικακία της πολιτείας- στο θάνατο γιατί ζητάει ισονομία, έστω κι αυτή την μπασταρδεμένη.
Θα ήταν μεγάλη ατίμωση για τη ζωή μου να μην πάρω θέση. Με όλη τη δύναμη που μου έχει αφήσει η πραγματικότητα, φωνάζω: "Χαρτογιακάδες, αφήστε τον Γιάννη Μιχαηλίδη να αναπνεύσει. Φτάνει πια!"».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom