Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Στις ευάλωτες και οικονομικά γυναίκες δεν απομένει παρά ο σκοτεινός κόσμος των παράνομων ιατρείων" - Νέα ανάρτηση για τις αμβλώσεις
Με νέα ανάρτηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έθιξε το ζήτημα της απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

Μνεία έγινε στην αρνητική χροιά της συγκεκριμένης απόφασης, στην ήδη υπάρχουσα πολιτισμική σύγκρουση στις διχασμένες ΗΠΑ και στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν πλέον οι γυναίκες που βρίσκονται υπό πολιτειακό καθεστώς απαγόρευσης της αμβλώσεως, ιδιαίτερα οι οικονομικά αδύναμες εξ αυτών.

Η ανάρτηση: 

"H απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ανατρέπει, μετά από πέντε δεκαετίες, τη νομολογία Roe v. Wade και τη συνταγματική ισχύ του δικαιώματος στην άμβλωση. Εκχωρεί μια εμβληματική κατάκτηση των γυναικών και μια θεμελιώδη έκφανση της προσωπικής τους αυτονομίας στη διακριτική ευχέρεια του νομοθέτη. Ένα ζήτημα που αξιακά και ιστορικά βρίσκεται στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων επιστρέφει ανεπίτρεπτα στον συσχετισμό της στιγμής και στην καθαρή δύναμη της πλειοψηφίας, ανάλογα με τις ιδεολογικές και τις ηθικές της προκαταλήψεις.

Η νομολογιακή στροφή του Δικαστηρίου δεν συνιστά μόνο μια ισχυρή ρωγμή για τα δικαιώματα, όπως αυτά τα προσλαμβάνουμε στα σύγχρονα κράτη δικαίου, ως δηλαδή τους πιο ισχυρούς λόγους που κατέχουμε απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Ούτε περιορίζεται στην αναπάντεχη ρήξη των δικαστών με την αξιοπιστία και τη δικαιοπολιτική λειτουργία του θεσμού. Σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, μια ανοικτή πολιτισμική σύγκρουση στην ήδη διχασμένη Αμερική, με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις. Στις γυναίκες, ιδίως τις ευάλωτες, που δεν θα έχουν την τύχη ή την οικονομική δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε πολιτείες προοδευτικές, δεν απομένει παρά ο σκοτεινός κόσμος των παράνομων ιατρείων και των αμφιλεγόμενων χαπιών και σκευασμάτων, η κρυφή και επώδυνη ζωή χωρίς δικαίωμα, η υποτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πίσω από τις γραμμές της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και τη μέθοδο της γραμματικής ή ιστορικής ερμηνείας του αμερικανικού Συντάγματος κρύβεται ο απειλητικός πολιτικός και πολιτισμικός αναθεωρητισμός της εποχής μας, στην πιο συμβολική νομική του διατύπωση."

ptd2.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικό Summer Camp επαγγελματικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης νέων δασκάλων και καθηγητών
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
μαθητές
Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;

Χθες και προχθές κατέρρευσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και όλα τα σχολεία της χώρας καθυστέρησαν για ώρες τις εξετάσεις τους. Οι μαθητές...

Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;
υπουργειο Παιδείας
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;
Εδώ το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να επικαλεστεί τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως έκανε με την Τράπεζα Θεμάτων...
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;