syndikato farmakou
Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 23 Ιούνη σε όλο τον κλάδο του Φαρμάκου (εργοστάσια, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, ιατρική ενημέρωση) για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης καλεί το Συνδικάτο Φαρμάκου νομού Αττικής

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 23 Ιούνη σε όλο τον κλάδο του Φαρμάκου (εργοστάσια, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, ιατρική ενημέρωση) για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και αντίστοιχων επιχειρησιακών, με ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων στη δουλειά και τη ζωή καλεί το Συνδικάτο Φαρμάκου νομού Αττικής.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «μόνο το 2020 η εγχώρια φαρμακευτική αγορά έφτασε στα 6,9 δις ευρώ ενώ μόνο το 2021 η εξαγωγική δραστηριότητα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας έφτασε 3,4 δισ. ευρώ . Με λίγα λόγια έσκασαν από κέρδη».

Την ίδια ώρα το Συνδικάτο Φαρμάκου νομού Αττικής καταγγέλλει ότι οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου εμπαίζουν τους εργαζόμενους, αφού αρνούνται να φέρουν μια σοβαρή πρόταση ΣΣΕ με αυξήσεις για διαπραγμάτευση.

Η απεργία στις 23 Ιουνίου θα δώσει την απάντηση των εργαζομένων στον κλάδο του Φαρμάκου οι οποίοι διεκδικούν μία σειρά από αιτήματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου Φαρμάκου Νομού Αττικής

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει: «Τη στιγμή που φαρμακοβιομηχανίες, φαρμακαποθήκες και τα μεγάλα φαρμακεία συσσωρεύουν εδώ και χρόνια αμέτρητα κέρδη, οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μισθούς πολύ κάτω από τις βασικές ανάγκες τους, ωράρια-λάστιχο, εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς, με απολύσεις.

Μόνο το 2020 η εγχώρια φαρμακευτική αγορά έφτασε στα 6,9 δις ευρώ ενώ μόνο το 2021 η εξαγωγική δραστηριότητα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας έφτασε 3,4 δισ. ευρώ . Με λίγα λόγια έσκασαν από κέρδη.

Την ίδια στιγμή οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου εμπαίζουν τους εργαζόμενους, αφού αρνούνται να φέρουν μια σοβαρή πρόταση ΣΣΕ με αυξήσεις για διαπραγμάτευση. Αρνούνται δηλαδή να "δώσουν" μια σπιθαμή από τα γιγάντια κέρδη τους που φτιάχτηκαν με τον κόπο μας. Αυτά είναι τα…. "είμαστε μια οικογένεια" και "βάλτε πλάτη… αν κερδίσει η επιχείρηση θα κερδίσετε και εσείς" των εργοδοτών του κλάδου.

Αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να την ανεχτούμε άλλο.

Σε αυτό το έδαφος οι εργαζόμενοι βλέπουν και τον (ουσιαστικά καθηλωμένο εδώ και χρόνια) μισθό να γίνεται καπνός με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε βασικά είδη διατροφής. Όμως, όσα εμπόδια κι αν μας βάζουν, δεν θα σταματήσουν την πάλη μας. 

Η πείρα του αγώνα των εργαζομένων δείχνει ότι αν πιστέψουμε στη δύναμη μας, μπορούμε να κερδίσουμε μάχες όπως αυτή, της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτό δείχνει και η πείρα από πρόσφατους αγώνες σε άλλους κλάδους όπως στους Οικοδόμους και στην COSCO, στην "e-food" όπου οι εργαζόμενοι, με τα ταξικά τους σωματεία μπροστά, κατάφεραν να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις και δικαιώματα που διασφαλίζουν τις βασικές ανάγκες. Μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας, μπορεί να χρίσει τις προϋποθέσεις για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας, να μην είναι μόνος του κανένας απέναντι στην αυθαιρεσία και τις επιθέσεις της εργοδοσίας στο μισθό, το ωράριο, τις συνθήκες στο χώρο δουλειάς.

Όλο αυτό το διάστημα, το Συνδικάτο, μαζί με την Ομοσπονδία μας και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, δίνει τη μάχη για την προστασία και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση του μισθού και του μεροκάματου, του ωραρίου εργασίας στον κλάδο.

Να δώσουμε το μήνυμα στους φαρμακοβιομήχανους ότι ο αγώνας για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα δυναμώσει! Όσα εμπόδια και αν βάζουν.

Στις 23 Ιουνίου σε όλο τον κλάδο του φαρμάκου απεργούμε:

-  Για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας

Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς 10% - 950 ευρώ κατώτερο κλαδικό μισθό

8ωρη και πενθήμερη εργασία (Δευτέρα - Παρασκευή)

Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5 έως 9%

Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήση Η/Υ και χρήσης φορητού υπολογιστή από τους εργαζόμενους στις φαρμακαποθήκες

Επίδομα γάμου 10% - Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%

Επίδομα υπαλλήλου και βοηθού φαρμακείου

Εφάπαξ επίδομα 1000 ευρώ καθαρά ως επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα αυξημένης φροντίδας 700 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί έως έξι ετών

Εδώ και τώρα βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα! Όλες και όλοι στην απεργία του κλάδου στις 23 Ιούνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pliroforiki_0.jpg
Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής: Μηδαμινοί οι διορισμοί- Αίτημα για σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων
«Σε μια εποχή όπου τα AI, οι startups και η Ρομποτική είναι και θα είναι στα φόρτε τους αξίζουμε περισσότερη προσοχή»
Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής: Μηδαμινοί οι διορισμοί- Αίτημα για σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων
Καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
«Το ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ», λέει ο καθηγητής Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
elliniki-glossa-960x500.jpg
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
Πώς θα μπορούσε να αποδοθεί στην αγγλική γλώσσα η γλωσσική ιδιόλεκτος ενός Καβάφη, ενός Παπαδιαμάντη ή το γλωσσικό περιβάλλον του δημοτικού...
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
σχολείο
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ
Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ