Κοινωνία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα- Πώς θα κάνετε αίτηση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και κωδικούς TaxisNet θα γίνουν οι αιτήσεις σχετικά με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πλατφόρμα για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», στο οποίο θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται πως οι παλιές συσκευές που θα αντικατασταθούν θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50% ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου.

Δεν υπάρχει πλαφόν ή όριο, απλά η επιδότηση έχει να κάνει με το εισόδημα, άρα όσο πιο μεγάλο μειώνεται η επιδότηση και όσο πιο αδύναμο, αυξάνεται η επιδότηση.

Μιλώντας στο Mega, ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι «Για το πρόγραμμα για την επιδότηση των συσκευών η πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία. Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή. Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα. Θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά».

«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς, και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Στόχος μας να ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Το πρόγραμμα είναι μόνο για τα νοικοκυριά. 150 εκατ. ευρώ θα είναι το συνολικό ποσό της επιδότησης. Εκτιμούμε ότι θα αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για 15 ημέρες περίπου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

  • πλυντήρια ρούχων
  • πλυντήρια πιάτων
  • ηλεκτρικές κουζίνες
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία