Ο Αποστολόπουλος απαντά στη Βούλτεψη για το «που είναι τα πτώματα»
«Πληρωμένη» απάντηση του Ι. Αποστολόπουλου στις προκλητικές δηλώσεις της Σ. Βούλτεψη για το «πού είναι οι νεκροί στο Αιγαίο»

Ο ακτιβιστής - διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντά στην υφυπουργό Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, αναφορικά με τα παράνομα και εγκληματικά pushback προσφύγων στο Αιγαίο.

Η Σ. Βούλτεψη διερωτήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, πως «αφού κάνουμε εγκλήματα στην θάλασσα, που είναι τα πτώματα»;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 12:36' του βίντεο:

Όπως αναφέρει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σε ανάρτησή του «κατ' αρχάς να την ενημερώσουμε, ότι η πλειοψηφία των pushback περιλαμβάνει απαγωγή προσφύγων που έχουν ήδη φτάσει στα ελληνικά νησιά, ληστεία (αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων), ξυλοδαρμούς, μεταφορά τους σε πλωτές σχεδίες του λιμενικού (literaft) κι εγκατάλειψη τους στα ανοιχτά του Αιγαίου».

Παράλληλα, ο Ι. Αποστολόπουλος παρουσιάζει καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πρακτικές της στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Αφού κάνουμε εγκλήματα στην θάλασσα, που είναι τα πτώματα;" απορεί η κ Βούλτεψη; 
🔻Κατ αρχας να την ενημερώσουμε, ότι η πλειοψηφία των pushback περιλαμβάνει απαγωγή προσφύγων που έχουν ήδη φτάσει στα ελληνικά νησιά, ληστεία (αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων), ξυλοδαρμούς, μεταφορά τους σε πλωτές σχεδίες του λιμενικού (literaft) κι εγκατάλειψη τους στα ανοιχτά του Αιγαίου. 
🔴 Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, που όταν είναι να επαναπροωθήσουν μικρό αριθμό ατόμων, δεν «ξοδεύουν» ένα ολόκληρο liferaft (που κοστίζει χιλιάδες ευρώ), αλλά πετάνε τους ανθρώπους κατευθείαν στην θάλασσα!
▪️Σύμφωνα με την διεθνή έρευνα Guardian/Spiegel, στις 16/9/21, 3 άνθρωποι που έφτασαν στην Σάμο, απήχθησαν από τις ελληνικές αρχές και πετάχτηκαν στην θάλασσα χωρίς σωσίβιο. 
▪️Οι 2 πνίγηκαν. Ο Σίντι Κέιτα, 36 ετών, από την Ακτή του Ελεφαντοστού, και ο Μάρσαλ Κουαμού ετών 33, από το Καμερούν. Ο τρίτος (Ιμπραήμ) κολύμπησε μέχρι την Τουρκία και σώθηκε. 
▪️Η σορός του Κουαμού μεταφέρθηκε με έξοδα της οικογένειάς του στην πατρίδα του το Καμερούν και θάφτηκε εκεί. Ο Κέιτα είναι θαμμένος σε ανώνυμο τάφο στη Σμύρνη, καθώς η οικογένειά του δεν είχε τα λεφτά για να μεταφερθεί στην Ακτή του Ελεφαντοστού.
Αυτό σημαίνει «μείωση των αφίξεων» και «αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική» για τα οποία θριαμβολογεί η ελληνική κυβέρνηση.
——————————————————————-
ΥΓ. Στην φωτό τα liferaft. 
ΥΓ 2. 👉Τα στοιχεία από άλλη έρευνα του Spiegel, Le Monde, Lighthouse Reports, καταδεικνύουν ότι η βάση δεδομένων της Frontex έχει καταγράψει εμπλοκή της υπηρεσίας σε τουλάχιστον 22 επαναπροωθήσεις του ελληνικού λιμενικού από Μάρ 2020-Σεπ 2021, πετώντας στην θάλασσα 987 πρόσφυγες μέσα σε liferaft, ενώ τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο αριθμός μπορεί να ξεπερνάει τους 8.300 πρόσφυγες!

liferaft

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα