«Η κυβέρνηση πέταξε την ευκαιρία να επανέλθουν οι διατάξεις που αφορούν στους ανθρωπιστικούς λόγους παραμονής στην Ελλάδα» του Σαϊντού Καμαρά και άλλων προσφύγων μαθητών, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «τίποτα δεν άλλαξε».
«Όλα έγιναν για τις φωτογραφίες και τις κάμερες. Στην πραγματικότητα δεν άλλαξε τίποτα τόσο για τον Σαϊντού, όσο και για εκατοντάδες Σαϊντού που φοιτούν ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία», σημειώνει παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:
Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Σαϊντού Καμαρά και τους άλλους μαθητές. Πέταξε έτσι την ευκαιρία να επανέλθουν οι διατάξεις που αφορούν στους ανθρωπιστικούς λόγους παραμονής στην Ελλάδα και τις οποίες είχε καταργήσει ο κ. Μητσοτάκης για να ικανοποιήσει ακροδεξιά απολιθώματα.
Η κυβέρνηση απορρίπτει την τροπολογία λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Σαϊντού, στην οποία, όπως σήμερα αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός επιδόθηκε για μια ακόμη φορά στο γνωστό του ρεσιτάλ υποκρισίας.
Όλα έγιναν για τις φωτογραφίες και τις κάμερες. Στην πραγματικότητα δεν άλλαξε τίποτα τόσο για τον Σαϊντού, όσο και για εκατοντάδες Σαϊντού που φοιτούν ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία. Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ένας φοβισμένος πρωθυπουργός δέσμιος στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ