kakokairia
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Την Αττική πλήττει η κακοκαιρία αυτή την ώρα - Βρέχει στο κέντρο της Αθήνας - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Την Αττική πλήττει η κακοκαιρία αυτή την ώρα. Συγκεκριμένα, η βροχή ξεκίνησε από τα βόρεια προάστια , ενώ αυτή την ώρα βροχόπτωση σημειώνεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Τα φαινόμενα κατευθύνονται προς τα νότια, ενώ το σκηνικό του καιρού συνθέτουν η πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter για την κακοκαιρία: «Κινείται νότια . Προσοχή στον Σαρωνικό και μερικώς σε Ν. Ευβοικό».

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη έπεσαν δέντρα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική για έντονη κεραυνική δραστηριότητα που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα 06/06 στα ηπειρωτικά, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις για ενισχυμένη αστάθεια.

Ήδη νωρίτερα, το κύμα της κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα έπληξε την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας προβλήματα από το έντονο μπουρίνι, με πλημμυρισμένους δρόμους και πτώσεις δέντρων. Στη συνέχεια η κακοκαιρία κατευθύνθηκε νοτιότερα, χτυπώντας πολλές πόλεις της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Τρίτη (7/6) τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι λιγότερα και μικρότερης διάρκειας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων.

Την Τετάρτη (8/6) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά.

Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί την Πέμπτη (9/6) κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Την Παρασκευή (10/6) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Η έντονη αστάθεια θα σταματήσει το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα