Ευλογιά των πιθήκων: Έρχονται διαγνωστικά τεστ που θα εντοπίζουν τα κρούσματα
Τι γίνεται με την ηπατίτιδα - Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας

Έρχονται διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς στην ΕΡΤ. 

Αυτό που προσπαθούν να καταλάβουν οι επιστήμονες είναι πώς προέκυψε. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα γνωρίζουν πως η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή.

Κρίνεται σημαντικό τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.

Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους.

Η ηπατίτιδα στα παιδιά

Όσον αφορά στην ηπατίτιδα στα παιδιά σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτά τα κρούσματα (της ηπατίτιδας στα παιδιά) εμφανίζονται κάθε χρόνο».

Η διαφορά φέτος είναι ότι είναι εξαιρετικά υψηλά τα κρούσματα. 
 
«Εργαζόμαστε από κοινού με επιστήμονες από τις πληττόμενες χώρες και με επιστήμονες από όλον τον κόσμο για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής αυτές τα κρούσματα είναι αρνητικά στις μολύνσης της κοινής ηπατίτιδας» συμπλήρωσε.

«Διαπιστώσαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις κρουσμάτων εμφανίστηκαν αδενοϊοί στα παιδιά και υπάρχουν και μολύνσεις στα παιδιά από τον SARS Covid 2. Παρατηρούμε λοιπόν ότι αυτού του είδους οι μολύνσεις οδηγούν σε κρούσματα άγνωστης ηπατίτιδας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι αυτά τα κρούσματα συνδέεονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα εμβόλια κατά του COVID 19» ανέφερε σχετικά.

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας

Οι κοινές οδηγίες για την προστασία των παιδιών είναι η βασική υγιεινή. Για παράδειγμα το πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό. Τέλος, αν οι γονείς δουν κάποια συμπτώματα όπως ίκτερο, διάρροια, εμετούς και αλλοιωμένα κόπρανα να ζητήσουν συμβουλή γιατρού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού