«Αν δεν φορούσα κράνος θα με είχαν σκοτώσει στο ξύλο»
Τρομακτικός ξυλοδαρμός 22χρονου μοτοσικλετιστή που δέχτηκε επίθεση με αφορμή μία… παρατήρηση - Συνελήφθη ο ένας δράστης

"Δεν θα με άφηναν, θα με χτυπούσαν μέχρι να με σκοτώσουν" είναι η συγκλονιστική μαρτυρία 22χρονου μοτοσικλετιστή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο Ηράκλειο της Κρήτης την Τρίτη 10 Μαΐου με αφορμή μία… παρατήρηση.

Ο τρομακτικός ξυλοδαρμός του 22χρονου στην περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο ξεκίνησε όταν ο νεαρός κινούνταν με τη μηχανή του επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων και ένα επιβατικό όχημα με τρεις επιβαίνοντες άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά του.

Δεν τον άφηναν σε ησυχία

Η ατυχία του ήταν ότι λίγο πιο κάτω βρέθηκε δίπλα στο όχημα που έκανε τους επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό και επιχείρησε να τους προσπεράσει.

Εκείνοι όμως είχαν άλλο σκοπό. Όπως καταγγέλλει ο 22χρονος, ο οδηγός του οχήματος έστριψε το τιμόνι προς την μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή μεταξύ τους.

Αυτό ήταν που έκανε τον 22χρονο να ζητήσει εξηγήσεις, παίρνοντας ως απάντηση απειλές για τη ζωή του. Ο 22χρονος και πάλι προτίμησε να κάνει «πίσω» και να φύγει από το σημείο φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα.

Το περιστατικό όμως δεν έλαβε τέλος αφού οι 3 άνδρες που βρίσκονταν μέσα στο όχημα τον ακολούθησαν. Ο συνοδηγός άνοιξε το παράθυρο, τον τράβηξε και στην συνέχεια τον εμβόλισαν, με αποτέλεσμα να πέσει στις προστατευτικές μπάρες.

Τότε, 2 από τους 3 επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα για αρκετά λεπτά, φωνάζοντάς του ότι θα τον σκοτώσουν. «Αν δεν φορούσα κράνος θα με είχαν σκοτώσει», τονίζει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο 22χρονος.

Σύμφωνα πάντα με τον 22χρονο, φώναζε βοήθεια όμως δεν σταματούσε κανένα διερχόμενο όχημα. Σώθηκε τελικά, όταν επιχειρηματίες της περιοχής βγήκαν από τα καταστήματα τους και άρχιζαν να φωνάζουν πως έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία.

Άφησαν τον έναν δράστη πίσω

Λίγο πριν φτάσει η αστυνομία, τα δυο από τα τρία άτομα μπήκαν στο όχημα κι «έγιναν καπνός», ενώ άφησαν μάλιστα τον τρίτο, έναν 19χρονο, στο σημείο του περιστατικού.

Στο σημείο έσπευσε και ο πατέρας του 22χρονου,. ο οποίος είδε σοκαρισμένος τον γιο του αιμόφυρτο  χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει πως παραλίγο να χάσει τη ζωή του για μία παρατήρηση. 

Ο 19χρονος συνελήφθη και ένας 35χρονος από χωριό στην ενδοχώρα του Ηρακλείου ταυτοποιήθηκε, καθώς είναι «γνωστός στις Αρχές» για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν κι αναζητείται, ενώ τα στοιχεία του τρίτου δράστη παραμένουν άγνωστα.

Ο 22χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις (αξονικές και υπέρηχο).

Ελεύθερος αφέθηκε ο 19χρονος

Το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου 2022, ο 22χρονος μετέβη σε ιατροδικαστή, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στην συνέχεια πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Ο 22χρονος θέλησε να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες που βγήκαν έξω να τον βοηθήσουν.

Οι αρχές αναμένεται να αξιοποιήσουν και υλικό από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει το περιστατικό.

Ο 19χρονος, αφέθηκε ελεύθερος με τον Εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, την οποία θα διενεργήσει το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη