Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Νέα ερωτηματικά γεννούν οι εξετάσεις μια ημέρα πριν καταλήξει
Τι περιλαμβάνουν οι 101 σελίδες του ιατρικού φακέλου – Η εξέταση «κλειδί» που έδειχνε ότι το παιδί ήταν στα τελευταία του

Ερωτηματικά γεννούν οι εξετάσεις που έγιναν στο 3χρονο κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη μία ημέρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο ανήμερα της Πρωτομαγιάς, καθώς έδειχναν ότι η κατάσταση της μικρής Κατερίνας ήταν πολύ βαριά. 

Οι εξετάσεις έγιναν στις 30 Απριλίου, ενώ η μεταφορά της στο Ιπποκράτειο αποφασίστηκε μία ημέρα μετά, σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία.

«Το παιδί ήταν στα τελευταία του…»

«Τα αποτελέσματα αυτά παραδόθηκαν στις 20:52 στις 30 Απριλίου, παραμονή του θανάτου της 3χρονης. Με βάση τις αιματολογικές η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά, έδειχνε ότι το παιδί ήταν στα τελευταία του. Αλλά μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα στο Ιπποκράτειο και κατέληξε σε δυο ώρες» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς, τονίζοντας πως θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί νωρίτερα η μικρή Κατερίνα.

«Θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί πολύ νωρίτερα στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου. Με αυτή την εικόνα που βλέπουμε στις εξετάσεις, έπρεπε να μπει νωρίτερα στη ΜΕΘ για να τύχει ειδικευμένης αντιμετώπισης» σημειώνει.

Ψάχνουμε την αρχική αιτία που επιδεινώθηκε η υγεία του παιδιού

Οι 101 σελίδες του ιατρικού φακέλου έχουν μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας της 3χρονης, της Κατερίνας Αποστολίδου, με τον κ. Διαλυνά να εξηγεί ότι «σαφώς ψάχνουμε την αρχική αιτία που επιδεινώθηκε η υγεία του παιδιού αλλά και τον λόγο που χρειάστηκε η εισαγωγή του. Αναζητούμε απαντήσεις αλλά ήδη διαμορφώνουμε μια εικόνα από τον ιατρικό φάκελο».

Η εξέταση «κλειδί» που έγινε στο «Ιπποκράτειο»

Σύμφωνα με τον ίδιο φως στα αίτια του θανάτου της 3χρονης αναμένεται να ρίξει μια συγκεκριμένη εξέταση που έγινε στο «Ιπποκράτειο» χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει τι έχει εντοπιστεί σε αυτήν και αρκούμενος μόνο στο ότι ζητήθηκαν περισσότερα έγγραφα από το νοσοκομείο.

«Σήμερα στείλαμε ηλεκτρονικά αιτήματα προς το Ιπποκράτειο για όλες τις εξετάσεις που έγιναν αλλά και στο ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε βιοψία στο μυελό των οστών. Το κάναμε αυτό γιατί διαπιστώσαμε από τα έγγραφα και τον ιατρικό φάκελο κάποιες εξετάσεις που θα ρίξουν φως στο μυστήριο. Είναι πολύ σημαντικές οι εξετάσεις από το Ιπποκράτειο» κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας